GRAD NOVA GRADIŠKA – Priprema za on line nastavu i obustava rada dječjeg vrtića zbog koronavirusa

Datum objave: 14. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon službene objave premijera i Vlade RH o dvotjednoj obustavi rada svih odgojno obrazovnih ustanova počevši od ponedjeljka, 16.ožujka, a potom i zaključka Stožera civilne zaštite Brodsko posavske županije o odgodi i otkazivanju svih javnih okupljanja, na novu situaciju i okolnosti užurbano se pripremaju u dvije gradske osnovne škole, tri srednje i dječjem vrtiću Nova Gradiška.

Osim pojačane svijesti o važnosti provođenja najviših higijenskih standarda, izbjegavanju bližih socijalnih kontakata, kao i svih javnih okupljanja, koronavirus narednih će dana, sukladno Odluci Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite, donijeti i značajne promjene u odgojno-obrazovnim procesima. Na novonastalu situaciju-dvotjednu obustavu nastave, počevši s ponedjeljkom, 16.ožujka, užurbano se pripremaju u dvije gradske osnovne i tri srednje škole u Novoj Gradiški, kao i u Dječjem vrtiću. Za izvođenje nastave na daljinu spremni su u Gimnaziji, o čemu su, na vrijeme, putem mrežnih stranica škole i detaljnih uputa u privitku, obavijestili učenike i roditelje.

U izvanrednim okolnostima, piše na stranici Gimnazije Nova Gradiška, zbog koronavirusa, “Tele 2 svim učenicima koji koriste mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu.”

On line nastavu, u niskom startu i potpuno spremni, dočekuju i u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi, koja je, kao istinska škola za 21.stoljeće, na službenim stranicama već objavila poveznice na virtualne učionice za svih 16 odjeljenja od 1.do 4.razreda. Sve potrebne tehničke pripreme poduzimaju i u Industrijsko obrtničkoj školi, gdje trenutno, vodeći računa o mogućnostima i opremljenosti učenika, rade na kombinaciji virtualnih učionica, a zahvaljujući sredstvima Centra za socijalnu skrb, nabavljena je i informatička oprema za učenike u težem materijalnom položaju.

Uz organizaciju nastave na daljinu, u Industrijsko obrtničkoj školi Nova Gradiška zajedno s resornim ministarstvom, traže i najadekvatnije modele provedbe praktične nastave, a već sada znaju kako će novonastala situacija prolongirati i provedbu Erasmus + projekta i putovanje u Norvešku kamo je trebalo ići šest učenika CNC operatera i dva nastavnika. S planom poučavanja na daljinu od ponedjeljka, 16.ožujka, putem službenih stranica, bit će upoznati i učenici Gradske osnovne škole “Ljudevita Gaja” , a sve potrebne informacije, raspored i satnicu dobili su i učenici Osnovne škole “Mato Lovrak”. I dok će oni od 1.do 4. razreda nastavu pratiti putem 3. programa HTV-a, a obavijesti, zadatke i materijale dobivati od učitelja, učenici viših razreda to će “raditi” uz pomoć aplikacije Teams, od ponedjeljka u 8 sati, bez obzira na smjenu. Odluku o obustavi rada, uz suglasnost osnivača, Grada Nova Gradiška i Općina, donijeli su i u Dječjem vrtiću Nova Gradiška, koji će, unatoč novom “režimu rada”, ipak biti na dispoziciji svim roditeljima koji nemaju mogućnosti sigurno zbrinuti dijete.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn