GRAD NOVA GRADIŠKA – Potpisani Ugovori o ulaganju u infrastrukturu u Industrijskom parku i rekonstrukciju Ulice I. Domca vrijedni više od 8,5 milijuna kuna

Datum objave: 10. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – S početkom Nove godine u Novoj Gradiški su nastavljeni pozitivni prošlogodišnji trendovi. Potvrđuju to dva, za gospodarski napredak grada, iznimno vrijedna ugovora potpisana posljednjih dana. Riječ je o projektu ulaganja u infrastrukturu Industrijskog parka, vrijednom 6.260.416,86 kuna, od čega čak 85 posto čine bespovratna europska sredstva, te rekonstrukciji i modernizaciji Domčeve ulice u dužini od 750 metara vrijednoj 2,5 milijuna kuna.

Uz povećanje konkurentnosti novogradiške poslovne zone, cilj projekta ulaganje u infrastrukturu Industrijskog parka je i povećanje postojeće infrastrukture za 7350 kvadratnih metara, privlačenje novih investicija, kao i poticanje razvoja poduzetništva, priča pokrenuta još 2017.godine koja će imati veliki utjecaj i na brojne druge projekte koji se realiziraju u Industrijskom parku, poput izgradnje Tehnološkog inkubatora, CEKOM-a i fotonaponske elektrane BIOSOL.

” Još jedan veliki dan za naš grad i veliki i značajan projekt za daljnji gospodarski napredak. Uz Industrijsku zonu u dužini od oko 3 kilometra i izgrađenih više od 60 posto površine s južne strane, otvorila se mogućnost da kandidiranjem projekta dobijemo i 44 ha zemljišta na sjevernoj strani , što smo i učinili. Da bi cijeli prostor bio u potpunosti opremljen, nedostajao nam je kilometar ceste s komunalnom infrastrukturom, što će ovim projektom biti realizirano, a zona, dugoročno, u potpunosti komunalno opremljena. Prepoznaju to sve više i potencijalni investitori, među kojima je i pet onih s kojima trenutno pregovaramo, o čemu ćete na vrijeme biti upoznati. Također, vrlo brzo ćemo raspisati natječaj za fotonaponsku elektranu, tu je, u pripremi, i projekt CEKOM-a za koji očekujemo pozitivno rješenje, a onda i niz drugih manjih i većih projekata koji će, također uslijediti. “, rekao je, prilikom potpisivanja Ugovora o ulaganju u infrastrukturu Industrijski park, prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić.

Projekt će biti realiziran u roku od devet mjeseci, a kroz njegovu će se provedbu povećati postojeća infrastruktura, odnosno uložiti u izgradnju glavne pristupne prometnice, vodovoda i kanalizacije, na što se potpisom Ugovora, u ime izvođača radova, obvezala Marina Opačak Bilić, direktorica tvrtke “Felix regulacija” d.o.o. Novoj vizuri grada te prije svega kvaliteti življenja, pridonijet će i rekonstrukcija Ulice Ivana Domca, prva u gotovo 40 godina, jer riječ je o ulici s brojnim infrastrukturnim i imovinsko-pravnim problemima. “Riječ je o prvoj fazi modernizacije koja obuhvaća rekonstrukciju ceste i pješačke staze, za što je grad osigurao sredstva u proračunu. Problem s Hrvatskim željeznicama, jer cesta je u neposrednoj blizini njihove infrastrukture i ulazi u koridor, riješili smo kupnjom kuće u Trenkovoj ulici, koju ćemo srušiti i dobiti potreban prostor. Također, treba reći kako je ovo tek početak, jer, u naredne dvije do tri godine, planiramo ulicu modernizirati u cijelosti, vjerujući kako stanovnici svih dijelova grada zaslužuju istu kvalitetu življenja. “, istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Grgić. Posao rekonstrukcije i modernizacije Domčeve ulice u dužini o d 750 metara vrijedan 2,5 milijuna kuna, odradit će tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o iz Požege, najbolji ponuditelj, u roku od 150 dana od uvođenja u posao.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn