GRAD NOVA GRADIŠKA – Počeli radovi na izgradnji kružnog toka u središtu grada

Datum objave: 06. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Kroz tri mjeseca, najuže središte Nove Gradiške, na križanju Dieneševe i Gajeve ulice, izgledat će sasvim drugačije. Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka, vrijednog oko 1, 8 milijuna kuna, koji, kao i prethodni izgrađeni posljednjih godina, ima za cilj osigurati protočnost i sigurnost, te podići standard gradske prometne infrastrukture.

Kružni tokovi, kažu stručnjaci, a slažu se svi sudionici u prometu, uvelike povećavaju sigurnost umanjujući mogućnost nastanka sudara, predstavljaju sjajnu zamjenu za raskrižja i semafore i povećavaju protočnost prometa. Zbog toga, kao i činjenice kako je riječ o „rješenju“ koje predstavlja i standard prometne infrastrukture svake urbane sredine, nekolicina kružnih tokova posljednjih godina niče i na prometnicama Nove Gradiške. Nakon posljednjeg, kod „Kauflanda“, ovih su dana počeli radovi i na izgradnji kružnog toka u najužem središtu grada, na križanju Dieneševe i Gajeve ulice. Ukupna vrijednost radova je 1.799.376,83 kuna s PDV-om, koje su se osigurale Hrvatske ceste putem Županijske uprave za ceste.

„Rezultat je to kontinuiranih pregovora s Upravom Hrvatskih cesta koja nam je, zaista, izašla u susret, obzirom da će Grad u ovoj priči sudjelovati s minimalnim sredstvima, što veseli“ istaknuo je gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Radove izvodi tvrtka PZC iz Slavonskog Broda, a planirani rok za završetak je 105 dana. Zbog izgradnje novog kružnog toka, promet će, u središnjem dijelu grada, na raskrižju Dieneševe, Gajeve i Trga kralja Tomislava, biti zatvoren. Uz ranije izgrađene kružne tokove kod Kauflanda i župne crkve BZBDM i uspostavljanje jednosmjernog prometa na južnom dijelu Trga kralja Tomislava, u planu je još nekoliko projekata čiji je dugoročni cilj podizanje standarda prometne infrastrukture u gradu.

Na raskrižju kod Fine i Tanga, prometno problematičnijim točkama u gradu, uskoro bi trebali biti postavljeni semafori, u pripremi je i projekt izgradnje kružnog toka kod „Pauna“, a intenzivno se radi i na pronalasku adekvatnog rješenja za višegodišnji problem podvožnjaka ispod željezničke pruge u Benkovićevoj ulici.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn