GRAD NOVA GRADIŠKA – Ove godine bez svečane sjednice u prigodi Dana Grada, ali i s nagradama najzaslužnijima

Datum objave: 02. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U skladu s godinom koja je iz poznatih epidemioloških razloga prošla bez većine uobičajenih događaja i manifestacija, čelništvo Grada Nova Gradiška odlučilo je za neka bolja vremena prolongirati svečanu sjednicu koja se trebala održati 8. prosinca u prigodi Dana Grada, te ovogodišnjim dobitnicima najviših gradskih priznanja, uručiti nagrade kada to zdravstvene prilike dopuste.

Želeći pokazati odgovornost i pridržavati se preporučenih epidemioloških mjera, nadajući se zdravstveno boljim vremenima, čelništvo Grada Nova Gradiška odlučilo je, ove godine, odgoditi svečanu sjednicu koja se trebala dogoditi 8. prosinca u prigodi Dana Grada. Usprkos koroni i izostanku uobičajenih pratećih sadržaja, gradski su vijećnici na posljednjoj, 25. sjednici, donijeli odluku o gradskim priznanjima koja će, zaslužnim pojedincima, tvrtkama, ustanovama, udrugama i društvima, ovisno o javno zdravstvenoj situaciji, biti uručena kada to prilike dopuste.

Ove su godine, zahvaljujući predanom radu i postignućima, slavodobitnici -profesor Mirko Golovrški, dobitnik Nagrade Grada za izniman cjeloživotni doprinos na unapređenju i promicanju vrijednosti osnovno školskog obrazovanja, Evica Kraljić, dobitnica Grba Grada za izniman doprinos u promicanju osobnosti grada Nove Gradiške u umjetničkim djelima diljem lijepe naše i izvan njenih granica, Fasadersko ličilačko obrt “Cindrić fasade i interijeri”, za dugogodišnje uspješno organiziranje rada i poslovanja, te značajne rezultate, te Radio klub Nova Gradiška 9A1AAY, za zalaganje u promicanju tehničke kulture među mladima te izuzetnog doprinosa u održavanju komunikacije grada s vanjskim svijetom tijekom Domovinskog rata. Medalja Grada Nova Gradiška dodijeljuje se Ljiljani Šoch,vlasnici obrta za usluge Exclusive events, za poticanje razvoja obrtništva i uspješno organiziranje manifestacije „Sajam vjenčanja Exclusive“, Mladenu Šašu, za dugogodišnji nesebičan, požrtvovan rad i djelovanje u Dobrovoljno vatrogasnom društvu Nova Gradiška, Marku Tokiću, za iznimne rezultate i doprinos u promicanju kuglanja kao i za doprinos u Domovinskom ratu, Frizerskom salonu FANCY-hairdresing&academy, za uspješno poslovanje i razvoj obrtništva te promicanja uslužne djelatnosti, Kazališnoj udruzi glumaca amatera „Kugla” za značajan doprinos u razvoju kazališno amatersko djelovanja na području grada Nove Gradiške, tvrtki Planet računala, za nesebičan i hvale vrijedan doprinos u humanitarnom djelovanju prema udrugama s područja grada Nove Gradiške, te Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret” za dugogodišnje zalaganje u području zaštite i promicanja prava i interesa djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama.

TEKST: S. T.        FOTO: clarum.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn