GRAD NOVA GRADIŠKA – Nastavak zelene tranzicije

Datum objave: 24. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška počeo je s provedbom projekta BIOSOL+ “Upotreba biomase i solarne energije kao obnovljivih izvora održive i efikasne energije za samostalne komplekse društvene namjene”. Aktivnosti projekta uključuju između ostalog nabavu i instalaciju integriranih fotonaponskih elektrana na 8 lokacija u gradu te nabavu električnih bicikala sa stanicom za punjenje za potrebe Gradske uprave.

Projekt se provodi u okviru 3. ograničenog poziva za dostavu projektnih prijedloga unutar Prioritetne osi 2 “Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, unapređenje sustava za prevenciju rizika te promicanje održive energije i energetske učinkovitosti, te je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA fondova Eu. Cilj projekta je podrška povećanoj upotrebi održive energije i energetskoj učinkovitosti u prekograničnom području, uz povećanje infrastrukturnih kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u području projekta.

Aktivnosti projekta uključuju nabavu i instalaciju integriranih fotonaponskih elektrana na 8 lokacija u Gradu Nova Gradiška ukupne snage 01 MW, organizaciju radionica i izložbi u cilju podizanja svijesti o obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti, te nabavu električnih bicikala sa stanicom za punjenje za potrebe Gradske uprave. Ukupna vrijednost projekta je 338.999,94 3 EUR, od čega EU sufinancira 220.000,00 EU.Projekt traje ukupno devet mjeseci do 31.listopada 2023., vodeći partner je Grad Šabac iz Republike Srbije, a ostali Grad Nova Gradiška i LAG Zapadna Slavonija iz Republike Hrvatske.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn