GRAD NOVA GRADIŠKA – Nastavak infrastrukturnog uređenja

Datum objave: 28. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Uređenjem Željezničke ulice do Ulice Gaj, prostor oko Gradskog groblja, nakon dugo godina, počinje poprimati moderne vizure u skladu s vremenom i potrebama. Dio je to kapitalnog, odavno pripremljenog, projekta rekonstrukcije koji bi, dugoročno, trebao rezultirati izgradnjom dvorane za pogrebne ceremonije.

Uređenjem Željezničke ulice do Ulice Gaj prostor oko Gradskog groblja počeo je poprimati moderne vizure primjerene vremenu i potrebama Novogradiščana.

Nastavak je to kontiniuranog i sustavnog infrastrukturnog uređenja svih dijelova Grada, te dio plana iznesenog na sjednici Gradskog vijeća u mjesecu ožujku, prema kojem je, uz izgradnju kružnog toka kod bunkera, predviđena i izgradnja 320 metara ceste, 200 metara pješačkih staza, riješavanje pitanja odvodnje, uređenje 25 novih parkirališnih mjesta, kao i izgradnja potpornog zida s ogradom prema Šumetlici.

Za to će se pobrinuti djelatnici gradske tvrtke Eko-kong, kojoj su ove godine, za pslove uređenja pješačkih staza i sadnju novog zelenila, povećana sredstva. Uz uređenje centralnog dijela ispred ulaza u Gradsko groblje i mrtvačnicu, u planu je još i postojeće kioske za prodaju cvijeća i lampiona zamijeniti novima. Podsjetimo, vrijednost projekta kojim bi ova, iznimno prometna ulica, trebala u potpunosti biti modernizirana je 3,7 milijuna kuna.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn