GRAD NOVA GRADIŠKA NAGRADIO SVOJE “OSKAROVCE” ZNANJA – Veliki uspjeh novogradiških učenika

Datum objave: 23. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Vrednujući uspjehe i promovirajući znanje, Grad Nova Gradiška i ove je godine novčano nagradio svoje najuspješnije učenike, oskarovce znanja, njihove mentore i ravnatelje škola, ponoseći se činjenicom kako je po broju pristiglih nagrada, njih čak osam, Nova Gradiška zauzela visoko deseto mjesto u Hrvatskoj, čime se ne mogu pohvaliti ni puno veći gradovi

Na kraju još jedne školske godine, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, u gradskoj je vijećnici primio učenike, njihove mentore i ravnatelje gradskih osnovnih i srednjih škola i na prigodnoj im svečanosti uručio novčane nagrade za uspjehe na brojnim državnim školskim natjecanjima. Iako je vrednovanje uspjeha i promoviranje znanja višegodišnja tradicija, ove su godine, najuspješniji novogradiški učenici, nadmašili sve prethodne, jer u Grad je stiglo čak osam Oscara znanja, čime se Nova Gradiška smjestila na 10.mjesto u Hrvatskoj te tako uspjehom “prešišala” i brojne urbane sredine. Istaknuo je to i gradonačelnik, poručujući učenicima kako su ponos grada ali i kako im znanje koje imaju, nitko ne može uzeti. “Zbog toga vam Grad daje priznanje i podršku skromnim novčanim nagradama”, rekao je Grgić.

Na dodjeli nagrade Oskar znanja održanoj 13. lipnja u Zagrebu, 400 najboljih hrvatskih učenika i učenica, dobilo je nagrade, među kojima je i osam novogradiških oskarovaca. Kako je sa zadovoljstvom naglasio Grgić, svrstalo je to Novu Gradišku kao srednji grad na izvrsno 10. mjesto u Hrvatskoj. Očekivano, gledajući u apsolutnim brojkama, najviše oskara – njih čak 176 u sve tri kategorije, otišlo je u Zagreb a vrhom top lista, naravno, dominiraju veliki gradovi. U Split je tako otišlo ukupno 20 oskara, u Varaždin 12, Rijeku 11, Požegu 10, Čakovec, Dubrovnik i Pulu po devet, Karlovac i Novu Gradišku osam, Osijek sedam…Po broju osvojenih oskara znanja za natjecanje iz znanja ističe se i Nova Gradiška, uz Općinu Okrug, jedini ne-veliki grad među top dobitnicima. Njihov forte je, pak, vjeronauk – svih osam osvojenih oskara njihovi osnovnoškolci i srednjoškolci dobili su temeljem uspjeha na Natjecanju iz vjeronauka – vjeronaučnoj olimpijadi – piše gradonačelnik.hr.

Novčane nagrade u iznosu 200 i 130 eura su dobili Vito Arić (1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike), Branka Kušenić (mentorica), Edi Conjar, Monika Delić, Domagoj Ivanišević, Nastja Lovrić (svi prvo mjesto na državnom natjecanju-vjeronaučna olimpijada), Marko Milaković (mentor iz vjeronauka), Martina Glavaš (Lidrano), Andrea Divić (mentorica iz Lidrana) gimnazija Nova Gradiška.Andrej Mujić i Marko Mišić (3. mjesto na državnom natjecanju učenika strukovnih škola – kućne instalacije), Damir Kudra (mentor iz kućnih instalacija)/ Industrijsko-obrtnička škola .Korina Ljubičić, Marta Pernar, Ella Conjar, Nikola Lovrić ( 1. mjesto na državnom natjecanju -vjeronaučna olimpijada), Paulina Matošević (1. mjesto na državnom natjecanju za učenike s intelektualnim teškoćama – atletika.- skok u dalj i 3. mjesto atletika 200 m i Aleksandra Pilipović (mentorica) OŠ Mato Lovrak. Učenike i mentore Grad je nagradio s ukupno 3.790 eura, a u ime nagrađenih, gradonačelniku i Gradu zahvalila je ravnateljica Gimnazije, prof.Ljiljana Ptačnik, jer promoviraju njihovu izvrsnost.

TEKST: S. Tarbuk              FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn