GRAD NOVA GRADIŠKA – Konstituirano Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška, predsjednica Dinka Matijević

Datum objave: 08. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška za čiju je predsjednicu jednoglasno izabrana Dinka Matijević. Novi gradski vijećnici s Nezavisne liste Vinka Grgića, uz predsjednicu, su Marijan Radić, Marijana Škara Ivković, Jelena Kovre, Sara Šefer, Marija Bradašić Mikolčević, Vlatko Greiner, Matej Zboril i Zoran Gazibarić. S liste HDZ-a u Gradsko su vijeće izabrani Ljiljana Ptačnik, Marija Mihaljević, Davorin Slišurić i Tomislav Bećirević te s liste SDP-a Ljepša Rakas Vujčić i Franjo Kikić.

Nakon završenih lokalnih izbora premoćnom pobjedom starog novog gradonačelnika Vinka Grgića u prvom krugu, a onda i primopredaje vlasti, izborom mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja, te, u konačnici, i najsvečanijim činom-prisegom novoizabranih vijećnika, konstituirano je Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška za čiju je predsjednicu jednoglasno izabrana Dinka Matijević.

Aktualni saziv Gradskog vijeća čini 9 vijećnika s Nezavisne liste Vinka Grgića- uz predsjednicu Dinku Matijević, to su još Marijan Radić, Marijana Škara Ivković, Jelena Kovre, Sara Šefer, Marija Bradašić Mikolčević, Vlatko Greiner, Matej Zboril i Zoran Gazibarić. S liste HDZ-a u Gradsko su vijeće odlukom sugrađana izabrani Ljiljana Ptačnik, Marija Mihaljević, Davorin Slišurić i Tomislav Bećirević te s liste SDP-a Ljepša Rakas Vujčić i Franjo Kikić.

Po kontituiranju najvišeg gradskog predstavničkog tijela okupljenim se vijećnicima, predstavnicima gradske vlasti te nazočnim ravnateljima gradskih ustanova, iznimno počašćena izborom, obratila nova predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević, zahvalivši sugrađanima na danom glasu i povjerenju koje, kako je rekla, obvezuje na rad i konstantan trud za napredak Grada.

“Koristim prigodu čestitati i kolegama iz drugih političkih opcija koji su ušli u Gradsko vijeće, jer, uvažavanje drugih od neizmjerne je važnosti u demokratskim društvima, stoga ću, uz uvažavanje vaših mišljenja, u radu prije svega poticati otvorenu, transparentnu i korektnu raspravu, inzistirajući na uljuđenim i doličnim odnosima, jer ovdje smo svi s istim ciljem dobrobiti našeg grada. Ova bi vijećnica trebala biti mjesto dijaloga, otvorenih rasprava i razmjene ideja, a ne mjesto niskih političkih, a osobito osobnih udaraca. Zato vas pozivam na partnerski odnos, proaktivne rasprave, na uvažavanje činjenica da su za nas glasali ljudi koji očekuju da ih dostojanstveno predstavljamo, osluškujemo njihove probleme i potrebe s ciljem napretka našeg grada. Nemojte biti pasivni, ali ni agresiji ovdje neće biti mjesto, jer moramo voditi računa da ne narušavamo prava i dignitet drugih. Za mene je ovo velika odgovornost i čast i vjerujem da ću posao obavljati odgovorno jer ovaj je grad, zaista, u mom srcu – rekla je novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević, istaknuvši i kako se na ponovni politički angažman nakon višegodišnje stanke odlučila zbog osjećaja odgovornosti prema gradu i sugrađanima, svjesna kako je riječ o angažmanu koji iziskuje predani rad ali i izvjesne profesionalne, pa i osobne žrtve.

Zadovoljstvo novoizabranom predsjednicom iskazao je i novi stari gradonačelnik Grada Nova Gradiška, saborski zastupnik Vinko Grgić, rekavši kako će, “zbog velikog političkog iskustva, objektivnosti i spremnosti na rad, Dinka Matijević biti najveće iznenađenje i osvježenje aktualnog saziva Gradskog vijeća.”

” Što reći u ovom trenutku osim da sam radostan i kratko i jasno, idemo raditi uz međusobno uvažavanje. Moja su vrata otvorena svim gradskim vijećnicima, kao i njihovim konkretnim i konstruktivnim prijedlozima. Naši su nam sugrađani dali apsolutnu većinu koja obvezuje i siguran sam da ćemo povjerenje opravdati. Imamo niz projekata, ozbiljnih razgovora i već radimo punom parom, polako “križajući” projekte koje smo komunicirali i tijekom kampanje, o čemu ćete vrlo brzo biti informirani”, odlučno je zaključio gradonačelnik Vinko Grgić.

TEKST: Simonida Tarbuk          FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn