GRAD NOVA GRADIŠKA – Komunalni redari od 1. lipnja počinju popis pasa u kućanstvima zbog nužne evidencije

Datum objave: 31. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška od 1. lipnja počet će s popisom pasa u svim kućanstvim na području Grada i prigradskih naselja, kako bi se napravila evidencija pasa sukladno članku 94. Zakona o zaštiti životinja. Popis pasa obavljat će komunalni redari i ovlaštena osoba.

Popis služi isključivo u svrhe evidencije koju je Grad dužan voditi i ovom prilikom vlasnici nečipiranih pasa neće biti sankcionirani. Popisivanje u kućanstvu trajat će kratko, pošujući pri tom mjere fizičkog distanciranja i ostale preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Građani se umoljavaju da u tom razdoblju omoguće pristup komunalnom redaru i ovlaštenoj osobi.Očekivano trajanje popisa je tri mjeseca, izvijestili su iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

To je tek jedan korak na putu konačne provedbe Zakona o zaštiti životinja, ali gradonačelniku Vinku Grgiću i Novogradiščanima svakako treba odati priznanje i nadati se da će njihov primjer slijediti i drugi gradovi i općine.

Podsjetimo, Udruga Prijatelji životinja u suradnji sa Mrežom za zaštitu životinja, osmislila je i tiskala edukativnu brošuru o provedbi Zakona o zaštiti životinja . Izvrsno osmišljena i pregledna brošura, s konkretnim pojašnjenjima zakonskih obaveza i korisnim savjetima, ima za cilj pomoći gradovima i općinama da učinkovitije provode i izvršavaju svoje zakonske obaveze.

Brošura se može preuzeti OVDJE.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn