GRAD NOVA GRADIŠKA – Asfaltirana Ulica Ivana Domca, slijedi modernizacija Trenkove i Ulice Mala

Datum objave: 11. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon više od 40-ak godina sustavnog neulaganja zbog niza neriješenih imovinsko-pravnih i tehničkih problema, stanovnici novogradiške Ulice Ivana Domca konačno su dobili ulicu primjerenu infrastrukturnim standardima 21. stoljeća. Nakon asfaltiranog kolnika u dužini od 750 metara, pri kraju su radovi na izgradnji pješačke staze i odvodnji površinskih voda.

Nakon što je, zbog niza tehničkih i imovinsko-pravnih problema, gotovo pola stoljeća čekala na rekonstrukciju, jedna od najproblematičnijih novogradiških ulica, Ulica Ivana Domca, konačno je dobila izgled i infrastrukturni standard primjeren 21.stoljeću. Nakon prve faze asfaltiranja kolnika u dužini od 750 metara, pri kraju su radovi na izgradnji pješačke staze i odvodnji površinskih voda.

Riječ je o projektu vrijednom 2,6 milijuna kuna financiranom isključivo sredstvima gradskog proračuna za koji je, zalaganjem saborskog zastupnika Veljka Kajtazija kod Ministarstva regionalnog razvoja i graditeljstva, moguć i povrat dijela novca, iznimno značajnoj “priči” koja bi, prema riječima gradonačelnika Vinka Grgića, svim Novogradiščanima trebala osigurati jednaku kvalitetu života u gradu.

Nakon što je Grad prošle godine, kupnjom kuće u susjednoj Ulici baruna Trenka, primjereno riješio ulaz u spornu ulicu, te tako i dugogodišnji problem s Hrvatskim željeznicama, omogućena je rekonstrukcija, a potom i modernizacija Domčeve za što je angažirana požeška tvrtka “Niskogradnja Jurčak d.o.o”. Zahvaljujući projektu, stanovnici Ulice Ivana Domca konačno će se pozdraviti s blatom i prašinom, a zadovoljni će biti i ostali stanovnici Mjesnog odbora Jug, jer uskoro bi, s novim EU proračunom, trebali biti nastavljeni i radovi na rekonstrukciji Ulice baruna Trenka, “teški” oko 10 milijuna kuna. Riječ je o projektu Ministarstva regionalnog razvoja koji će, kroz Fond reintegracije malih gradova, biti sufinanciran sa 85 posto, za što Grad treba osigurati oko 3 milijuna kuna. Uz Domčevu i Ulicu baruna Trenka, prva slijedeća velika investicija koja je, u očekivanju europskog proračuna, trenutno također “na holdu” je i nastavak rekonstrukcije i modernizacije ulice Mala.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: novagra.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn