GRAD LIPIK – Obilježen Dan branitelja i 28. obljetnica oslobođenja grada

Datum objave: 07. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

LIPIK – Mimohodom ulicama grada i odavanjem počasti poginulima, u Lipiku je obilježen Dan branitelja i 28. obljetnica oslobođenja grada.

Dana 6. prosinca ’91., nakon višemjesečnih borbi u kojima je poginulo više od 100 branitelja, Lipik je bio prvi grad oslobođen u Domovinskom ratu. Tom se prigodom u organizaciji Udruge branitelja Lipika 1991. već godinama održava obilježavanje ovog, za cijelu Hrvatsku povijesno važnog datuma. Obilježavanje ovogodišnje obljetnice započelo jučerašnjom projekcijom filma „Naš Lipik“ koji prikazuje grad kakav je bio pred početak Domovinskog rata, u vrijeme njegova oslobođenja od velikosrpskog agresora te Lipik danas.

Program obilježavanja Dana branitelja Lipika i 28. obljetnice oslobođenja nastavljen je danas, 7. prosinca od 9 sati okupljanjem na spomen obilježju u Dobrovcu, nakon čega su položeni vijenci kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja Lipika. Mimohod je potom prošao do spomen obilježja na gradskom groblju u Lipiku gdje odana počast, a sveta misa služen je u župnoj crkvi sv. Franje Asiškoga.

TEKST: S. P.        FOTO: Facebook compas

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn