GRAD LIPIK – Konstituirano Gradsko vijeće u Lipiku, za predsjednika izabran Slobodan Katunar

Datum objave: 10. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

LIPIK – Konstituirajuća sjednica lipičkog Gradskog vijeća održana je 9. lipnja u prostoru Vatrogasnog doma u Lipiku, a prisegu je položilo 13 novoizabranih gradskih vijećnika te gradonačelnik Vinko Kasana. Dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Lipika u sljedećem četverogodišnjem mandatnom razdoblju obnašat će Slobodan Katunar, izabrani vijećnik HDZ-a na proteklim lokalnim izborima i donedavni lipički dogradonačelnik.

Konstituirajuću sjednicu otvorila je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lipika Veronika Prhal čestitavši svima na izbornim rezultatima. Prva točka Dnevnog reda konstituirajuće sjednice bilo je imenovanje Mandatnog odbora u koji su izabrani Mladen Dolić, Bore Tutić i Dalibor Viboh.

U radu Gradskog vijeću Grada Lipika tijekom sljedeće četiri godine djelovat će 13 vijećnika od čega ih  je 8 iz redova Hrvatske demokratske zajednice – HDZ, 3 iz redova Domovinskog pokreta – DP te 2 predstavnika Hrvatske seljačke stranke – HSS. U novom sazivu Gradskog vijeća predstavnici HDZ-a će biti: Slobodan Katunar, Mladen Dolić, Bore Tutić, Vlado Stakor, Tina Gadžić Husko, Milan Vlajković, Dalibor Viboh i Ivica Nikić (zamjena za Vinka Kasanu); predstavnici DP-a: Vedrana Vondrak, Tomislav Lneniček i Goran Bez te predstavnici HSS-a: Vinko Strganac i Virna Krpan.

Nakon davanja svečane prisege svih vijećnika te gradonačelnika izabran je i novi sastav Komisije za izbor i imenovanje koju će činiti Dalibor Viboh, Milan Vlajković, Bore Tutić, Ivica Nikić i Vlado Stakor. Premda je oporba imala pravo na svojeg člana, oni nisu imali prijedlog i to je razlog što je svih pet članova ove Komisije iz redova vladajućih.

Novoizabrani predsjednik lipičkog Gradskog vijeća je Slobodan Katunar. Od 2006. godine  volonterski je obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika Lipika, a bio je izabran na lokalnim izborima neposredno u tri mandata. Na konstituirajućoj sjednici vijećnici su ga jednoglasno izabrali za predsjednika Gradskog vijeća, a pri tome su izabrani, također jednoglasno, i dopredsjednici Gradskog vijeća. To su Tina Gadžić Husko iz vladajućeg HDZ-a te Goran Bez iz oporbenog DP-a.

S obzirom na nove zakonske odredbe vezane za lokalnu samoupravu Lipik, koji spada u skupinu malih gradova (do 10 tisuća stanovnika), ostao je bez dužnosti zamjenika gradonačelnika, a smanjen je i broj vijećničkih mjesta pa tako 16. svibnja prilikom izlaska na lokalne izbore u Lipiku nismo birali 15 vijećnika nego 13. Od tih novoizabranih 13 gradskih vijećnika, njih 9 već ima vijećničkog iskustva iz ranijih mandatnih razdoblja. To su Mladen Dolić, Bore Tutić, Vlado Stakor, Tina Gadžić Husko, Milan Vlajković, Dalibor Viboh, Ivica Nikić, Vinko Strganac, ali i Virna Krpan iz ranijih saziva Gradskog vijeća. Vedrana Vondrak i Goran Bez su nova lica u lokalnom političkom životu, dok je Tomislav Lneniček već sudjelovao u izbornim procesima i to kao nositelj liste „Pokreni Lipik – sela i grad“ 2013. godine, međutim svoj je vijećnički mandat tom prilikom stavio u mirovanje.

Novi predsjednik Gradskog vijeća Slobodan Katunar zahvalio je na ukazanom povjerenju, naglasivši kako će mu biti čast obnašati ovu odgovornu dužnost. Čestitku izabranim gradskim vijećnicima uputio je i gradonačelnik Vinko Kasana poželjevši svima puno uspjeha u radu te napomenuvši kako svi trebaju imati na umu da predstavljaju interes građana Lipika.

IZVOR: lipik.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn