GRAD KUTJEVO – Vetovo dobiva semafor za bolju prometnu sigurnost

Datum objave: 08. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

VETOVO – Vrlo frekventno raskrižje Zagrebačke, Požeške i Radićeve ulice u Vetovu uskoro će dobiti semafor kako bi se podigla razina sigurnosti svih sudionika u prometu. Županijska uprava za ceste u čijoj nadležnosti je raskrižje uvrstit će projekt postavljanja semafora u rebalans investicija za ovu godinu, a procijenjena vrijednost je oko pola milijuna kuna.

Već duže vremena mještani Vetova traže da se postave semafori na „kritičnom” raskrižju Zagrebačke, Požeške i Radićeve ulice. Na tu su temu održani i sastanci u gradu Kutjevu s predstavnicima Mjesnog odbora Vetovo i gradonačelnikom Josipom Budimirom. Kako je riječ o raskrižju koje je u nadležnosti Županijske uprave za ceste gradonačelnik Budimir održao je sastanak s ravnateljem ŽUC-a Mijom Jozakom koji će u rebalans investicija za ovu godinu uvrstiti izradu projektne dokumentacije i samo postavljanje semafora. Investicija postavljanja semafora je nešto više od pola milijuna kuna, a u sufinanciranju će sudjelovati i Grad Kutjevo.

Poticaj za postavljanje semafora je bolja prometna sigurnost jer tu su se dogodile brojne prometne nesreće i one s težim posljedicama, a izgradnja kružnog toka kao drugog rješenja, zbog nedovoljnog prostora i objekata sagrađenih u neposrednoj blizini tog raskrižja nije moguća.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn