GRAD KUTJEVO – Uskoro aglomeracija Kutjevo – Velika vrijedna 120 milijuna kuna

Datum objave: 18. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Gradonačelnik Josip Budimir sastao se s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem u Zagrebu. Tema sastanka bila je Aglomeracija Kutjevo – Velika, čija projektna dokumentacija je u završnoj fazi izrade te svi projekti odvodnje i vodovoda na području Grada Kutjeva.

Gradonačelnik Budimir upoznao je generalnog direktora s problematikom kutjevačkog kraja i stanjem vodovoda i odvodnje u naseljima te dinamici izrade projektnih dokumentacija i financiranju izgradnje putem fondova Europske unije. Budimir je također izvijestio generalnog direktora Đurokovića i o potrebi izgradnje aglomeracije Kutjevo – Velika, najznačajnijeg projekta za Grad Kutjevo kojim bi se riješili trenutni problemi sugrađana. Vrijednost projekta iznosi 120 milijuna kuna.

Generalni direktor Đuroković najavio je da će aglomeracija biti financirana u narednom periodu kako je i odlučeno Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 25. lipnja 2020. kojim je podržana priprema i realizacija vodno-komunalnih projekata na području Hrvatske. Jedan od tih projekata je i Aglomeracija Kutjevo – Velika. Generalni direktor naglasio je i kako je rješavanje problematike i model financiranja aglomeracije Kutjevo-Velika u fokusu Hrvatskih voda kao projekt koji će poboljšati komunalni standard i stvoriti bolje uvjete za život cjelokupnog stanovništva.

IZVOR: Kutjevački.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn