GRAD KUTJEVO – Napreduje izgradnja novog Dječjeg vrtića

Datum objave: 06. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Izgradnja novog Dječjeg vrtića u Kutjevu napreduje planiranim ritmom i ovaj projekt vrijedan 11,5 milijuna kuna trebao bi biti završen do početka srpnja ove godine. Gradnju sufinancira Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava za ruralni razvoj.

U novom objektu Dječji vrtić Kutjevo imat će tri odgojne skupine s maksimalnim kapacitetom od 90 mališana na ukupnoj površini 900 četvornih metara. Sada je u Dječjem vrtiću Kutjevo nešto više od 40 mališana, a zbog skučenosti prostora i uvjeti rada nisu zadovoljavajući. Preseljenjem u nove prostore zadovoljit će se svi zahtjevi koje suvremena odgojna ustanova mora imati, a zadovoljni će biti i roditelji djece koja nisu svoje mjesto pronašla u sadašnjem vrtiću upravo zbog nedostatka prostora.

“Projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu ishodili smo još 2108. godine. Čekali smo spremni raspisivanje onog prvog prihvatljivog natječaja za financiranje jer toliku investiciju našim proračunskim sredstvima ne bi mogli financirati. Malo je epidemija i koronavirus pomjerila rokove u izvođenju, ali se nadamo da će do kraja lipnja, a najkasnije početkom mjeseca srpnja svi biti dovršeni,”rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Uz radove na dječjem vrtiću izvode se i oni na uređenju pristupne ceste, nogostupa i javne rasvjete do vrtića, a radi se o investiciji vrijednoj gotovo dva milijuna kuna koja će se financirati sredstvima iz proračuna grada Kutjeva.

TEKST: S. P.     FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn