GRAD KUTJEVO – Napreduje izgradnja kružnog toka u središtu Kutjeva

Datum objave: 26. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – U tijeku je jedna od trenutno najvećih infrastrukturnih investicija Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije – izgradnja kružnog toka u Kutjevu. Investicija vrijedna više od dva milijuna kuna, koju s 20 posto sufinancira Grad Kutjevo iz vlastitih sredstava, dat će posebnu dimenziju vizualnoj prepoznatljivosti prijestolnice graševine.

Kutjevačko radilište obišli su požeško-slavonski župan Alojz tomašević i ravnatelj Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije Mijo Jozak, uz zamjenika kutjevačkog gradonačelnika Ivicu Malnara.

Grad Kutjevo ishodio je potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu za izgradnju kružnog toka. Na tom dijelu prometnice dolazilo je do brojnih problema te se pristupilo zahtjevnoj investiciji sa šest priključaka, potvrdio je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije koji je naglasio kako se najboljim rješenjem pokazala izgradnja rotora – kružnog toka. “Osim rješavanja prometne problematike ovaj rotor će i vizualni obogatiti ovaj dio grada Kutjeva. Rok za završetak gradnje je 10. listopada, a sudeći prema sadašnjoj dinamici radova bit će ispoštovan,” naglasio je Jozak.

Zahvalu Županijskoj upravi za ceste i županu Alojzu Tomaševiću uputio je Zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar zahvalio je Županijskoj upravi za ceste i županu Alojzu Tomaševiću uz napomenu kako se u zadnjih šest godina izvelo više značajnih investicija u cestogradnji i izgradnji pješačkih staza. “Kada se ovo sve sredi, uz novi dječji vrtić, dvorac i vinski podrum, ovaj mali gradić bit će ugodno mjesto za življenje koje će privlačiti još više turista. Očekujemo svakako i bolji učinak na zaradu od turističke djelatnosti,” rekao je Malnar.

Svoje zadovoljstvo još jednom višemilijunskom investicijom na području grada Kutjeva izrazio je i župan Alojz Tomašević. “Realizacijom svih projekata grad Kutjevo postaje u pravom smislu grad. Ovdje će dolaziti i putnik iz Europe, svijeta i diviti se ljepoti, starini i starom podrumu. Novim projektom Kuće graševine Kutjevo će postati i prijestolnica graševine u pravom smislu i mjesto gdje ćemo turiste moći zadržati i više dana. Nećemo stati na ovome,” rekao je župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. P.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn