GRAD KUTJEVO – Izgradnja vodovodne mreže u naselju Tominovac

Datum objave: 24. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – U naselju Tominovac na području grada Kutjeva u tijeku je izgradnja vodovodne mreže u ukupnoj dužini od 2.541 metar. Grad Kutjevo partner je u projektu čiji je investitor je Tekija d.o.o., a sredstva u iznosu od 1,7 milijuna kuna bez PDV osigurana su upotpunosti iz Europskog poljoprivrednog fonda za rurualni razvoj.

Radove na izgradnji vodovodne mreže danas su obišli zamjenik kutjvačkog gradonačelnika Ivica Malnar i direktor Tekije d.o.o. Anto Bekić sa suradnicima. “Izgradnjom sustava vodoopskrbe naselja Tominovac pridonijet će se poboljšanju kvalitete življenja, zaštiti čovjekove okoline te poticanju društveog i gospodrskog razvoja. Vodovodna mreža će se spojiti na izgrađeni magistralni cvjevovod Ferovac – Cerovac,” rekao je direktor Bekić.

“Ovo je naselje koje do sada nije imalo izgrađenu vodovodnu mrežu, to je oko 65 domaćinstava, više od 200 stanovnika. Rok za izvođenje radova je 30. lipnja 2021. godine. Na području Grada Kutjeva još je desetak naselja bez javne ovodopskebe. Za nekoliko tih naselja imamo građevinsku dozvolu, a za neke se još radi potrebna dokumentacija, no cilj je da sva naselja imaju pitku vodu,” rekao je Bekić.

“Nadamo se da će se stanovnici odazvati s priključcima. Kao u naselju Grabarje gdje smo priključke sufinancirali u suradnji s Tekijom, takav model ćemo primijeniti i ovdje,” naglasio je zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn