GOTOVO 500 VOJNIKINJA I VOJNIKA PRISEGLO VJERNOST DOMOVINI – Čestitala im je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Datum objave: 14. 3. 2015. | Kategorija: Društvo

N

POŽEGA – Održana je prisega 14. naraštaja vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Središtu za temeljnu obuku Požega prilikom koje je 468 vojnikinja i vojnika priseglo vjernost domovini. Po prvi puta kao predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Požegu je posjetila Kolinda Grabar Kitarović.

“Poštovane ročnice i ročnici čestitam vam na danoj prisezi na  vjernost domovini kojom ste postali pripadnici oružanih snaga RH. Ovom prilikom posebno pozdravljam i vaše najbliže i zahvaljujem im što su vas podržali u ulasku i u drugu obitelj, obitelj oružanih snaga. Uvjerena sam da će vam ova obuka koristiti i u daljnjem životu ako i ne postanete profesionalni vojnici. Vjerujem da ćete ovdje steći nova poznanstva i prijateljstva. Posebno zahvaljujem ženama koje su se odlučile na obuku i ponosna sam što niti jedna od vas u ova dva tjedna nije odustala. Uspješnim završetkom programa dregovoljnog vojnog osposobljavanja otvorit će vam se mogućnost ulaska u profesionalni sastav Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ako postanete pripadnici profesionalnog sastava, moram vas podsjetiti kako ćete baštiniti tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske iz Domovinskog rata koju je vodio prvi predsjednih Republike Hrvatske Franjo Tuđman. Nastaviti ćete tradiciju svih onih koji su pali za hrvatsku grudu i hrvatski narod,” rekla je predsjednica Republike Hrvatske i zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, česitajući ročnicima koji su prisegnuli vjernost domovini.

NN

Ročnicima i svima nazočnima obratili su se i zamjenica ministra obrane Višnja Tafra i načelnik Glavnog stožera general zbora Drago Lovrić čestitavši im i podsjetiviši ih na odgovornost prilikom obuke i prilike koje će im se pružiti pri završetku.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T. Milanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn