GOSTOVANJE U ZAGREBU – UO Plesna radionica Ilijane Lončar otvara 12. Festival malih plesnih formi

Datum objave: 25. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA- Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kao dugogodišnja članica udruge Ples i dijete – daCi Hrvatska ima čast otvoriti 12. Festival malih plesnih formi koji će se u nedjelju 28.studenoga održati u Zagrebačkom kazalištu lutaka. 

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, ove godine sve je organizirano uz stroge epidemiološke mjere tako da će se plesati bez prisustva publike i s manjim brojem plesača , ali zato s prijenosom uživo na youtube kanalu daCi Hrvatska.
Link za livestream https://youtu.be/koP8h_5qeWA 

UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavit će se s koreografijom ” Trollice” u izvedbi plesačica 6 – 8 godina, a to su: Đurđica Musić, Korina Kata, Luciana Prpić, Sara Kristek, Karla Mežnarić i Laura Rezo.

Festivalu se, u pandemijskim uvjetima,  odazvalo ukupno 8 članica udruge:Škola suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba, Umjetnička škola Poreč, Umjetnička škola Fortunat Pintarić iz Koprivnice,Umjetnička škola Franje Lučića i Plesni klub Megablast iz Velike Gorice, Škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica iz Rijeke te OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika.

Udruga Ples i dijete – daCi Hrvatska ogranak je neprofitne međunarodne organizacije Dance and the Child International (daCi) osnovane s ciljem promicanja rasta i razvoja plesa za djecu i mlade u svim zemljama svijeta. Osnovana je 1978. godine u Edmontonu, Kanada, da bi već 1980. postala autonomnim ogrankom krovne svjetske organizacije za ples – CID (Conseil International de la Danse) pri UNESCU, Pariz. S članstvom u gotovo 30 zemalja  svijeta, daCi je jedinstvena asocijacija pojedinaca i grupa koja promiče ideju da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost. Temeljni ciljevi daCi-a su omogućiti svakom djetetu da doživi ples kao stvaratelj, izvođač i gledalatelj te se zalagati za pravo na očuvanje kulturnog nasljeđa uključivanjem svih oblika plesnog izraza.

TEKST: S. P./ I. L.               FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn