GOSPOĐICA JULIJA NA POŽEŠKOJ SCENI: Predstava za pamćenje, oni koji zbog mjera neće gledati – imaju razloga žaliti!

Datum objave: 15. 2. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Na sceni Gradskog kazališta Požega, 18. veljače u 20,00 sati gostuje “Gospođica Julija” zajednička predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” u Vinkovcima. U punokrvnoj kazališnoj umjetnosti, prema epidemiološkim mjerama, uživat će tek 21 osoba, ali ne želimo propustiti bar užitak najave.

Drama Augusta Strindberga “Gospođica Julija”, osječko-vinkovačka predstava premijerno je izvedena 6. studenoga 2020. godine na vinkovačkoj kazališnoj sceni.

Naturalistička tragedija, priča o mladoj aristokratkinji Juliji koja se upušta u ljubavni odnos sa slugom Jeanom, od 1888. godine nastanka do danas, intrigira i opija gledatelje jednakom snagom. Punokrvni naturalizam, “Gospođice Julije”, staleško nadmetanje, strast, bol, mržnju i iskonsku potrebu za ljubavlju u režiji Aide Bukvić 90 donose Matea Marušić kao Julija, Vladimir Tintor, lakaj Jean i Petra Blašković kao kuharica Kristina.

Višestruko nagrađivana glumica Matea Marušić, glumački zrela i umjetnički snažna donosi Juliju, sa svim njenim demonima, lako i u jednom dahu. Izvrsni Vladimir Tintor kao Jean privlačan je i odbojan u isti mah, a prividno samozatajna Kristina u interpretaciji Petre Blašković neizostavni je začin u ovom gustom naturalističkom koktelu.
Iako, prema epidemiološkim mjerama, požeško kazalište u četvrtak, 18. veljače u 20,00 sati može primiti tek 21 osobu, pa smo uvjereni kako su već sve ulaznice u rukama 21 požeškog ljubitelja kazališne umjetnosti, užitak najave ovakvog pravog umjetničkog djela na požeškim daskama koje život znače, jednostavno nismo htjeli propustiti.
Zavidimo onima koji će gledati, suosjećamo s onima koji neće, a željeli su.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn