GODIŠNJICA OSNIVANJA UDRUGE HUMANUM – Pet godina ispunjenih brojnim projektima te građanskim i humanitarnim akcijama

Datum objave: 18. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Udruga Humanum ovoga tjedna obilježava 5. godina aktivnog i uspješnog djelovanja. Kao jedina udruga na području Požeško slavonske županije koja se bavi zaštitom i promicanjem ljudskih prava ranjivih društvenih skupina, u samo pet godina postojanja provela je niz projekata te građanskih i humanitarnih akcija.

Udruga pruža psihosocijalnu, informativnu, edukativnu i stručnu pomoć te psihološku potporu socijalno ugroženim pojedincima i društvenim skupinama, kao što su nezaposleni, djeca, mladi, osobe starije životne dobi, žrtve nasilja, osobe s invaliditetom te djeca i odrasle osobe s posebnim potrebama. Također, rad udruge usmjeren je poticanju i razvoju civilnog društva putem povezivanja i suradnje s gospodarskim, nevladinim i vladinim sektorom.

Udruga trenutno s tri zaposlene osobe provodi tri projekta usmjerena pružanju besplatnih socijalnih usluga osobama starije životne dobi: projekt „Kutak za sretnije starenje“ organiziranih dnevnih aktivnosti, projekt „U projekt se uključi i prijevoz naruči“ organiziranih besplatnih usluga prijevoza, te projekt pod nazivom „Halo Humanum“ pružanja usluge halo pomoći za starije osobe.

“Udruga Humanum ima izvrsnu suradnju s Gradom Požegom, a surađuje gotovo svim ostalim jedinicama lokalne i područne (regionalne samouprave), Županijom PSŽ, Pleternicom i Kutjevom, Općinama Jakšić, Kaptol, Čaglin, Brestovac i Velika, te ostalim institucijama i organizacijama civilnog društva koje svojim radom doprinose povećanju kvalitete života i uključenosti u zajednicu marginaliziranih skupina društva i razvoju lokalne zajednice. Neprestanim osluškivanjem potreba ciljnih skupina i vodeći se željom za proširivanjem aktivnosti i daljnjim poboljšanjem aktivnosti, pripremamo tri nova programa koji bi se trebali realizirati najkasnije do kraja godine,” naglasila je tajnica udruge Štefanija Drežnjak.

Ured udruge nalazi se u Požegi, u pješačkoj zoni, sv. Florijana 8, no udruga za svoje aktivnosti koristi i gradske prostorije na lokaciji Stjepana Radića 3. Iz udruge pozivaju zainteresirane osobe da se uključuje u aktivnosti udruge te se upoznaju s njezinom radom na web stranici.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok ( arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn