GLOBALNI PROJEKT PLANT-MY-TREE: Pošumljavanjem više od 15.000 m2 i u Hrvatskoj kreće obnova šumskog bogatstva

Datum objave: 04. 3. 2020. | Kategorija: Lifestyle

ZAGREB – Projekt PLANT-MY-TREE koji je nastao u Njemačkoj prije dvadeset i jedne godine, 5. ožujka službeno će biti predstavljen u Hrvatskoj, a njime će na području Gunje i Iloka biti zasađeno 10.000 sadnica čime će se pošumiti više od 15.000 m2 površine.

U četvrtak, 5. ožujka, u hotelu Esplanade u Zagrebu bit će održana prezentacija i najava službenog početka djelovanja Udruge i projekta PLANT MY TREE HRVATSKA, priopćili su iz udruge PLANT-MY-TREE. Na konferenciji za novinare o projektu i početku aktivnosti za hrvatsko tržište govorit će Sören Brüntgens, idejni začetnik i vlasnik projekta PLANT-MY-TREE, Dina Vukičević, predsjednica Udruge PLANT-MY-TREE jugoistočna Europa, te Willi Đurić, koordinator projekta.

Više od 178.000 posađenih stabala zahvaljujući potpori više od 2.000 partnera – kompanija, tvrtki, institucija, te osoba koje imaju visoku razinu svijesti o klimatskim promjenama i svemu što nam dolazi neprimjerenim uništavanjem šuma, broji danas projekt PLANT-MY-TREE koji je službeno stigao ovog ožujka i u Hrvatsku.

Projekt PLANT-MY-TREE, nastao u Njemačkoj prije dvadeset i jedne godine te se širi danas na sve kontinente zemaljske kugle, s glavnom misijom – sadnje stabala i pošumljavanja radi zaštite okoliša, klime, šuma, održivosti biološke raznolikosti te samim tim i života na Zemlji. PLANT-MY-TREE projekt i udruga predstavljaju u prvom redu aktivnost sadnje stabala na uglavnom vlastitim površinama, kao i planiranim upravljanjem ovom eko zajednicom na rok najmanje od 99 godina u kojima ne dolazi do krčenja šuma ili ekonomske koristi s bilo čije strane, uz jedna stalni imperativ – dugoročnu zaštitu klime kroz projekt PLANT-MY-TREE. I sve pod motom – „Da generacijama ostavimo svijet u kojem vrijedi živjeti!“

U Hrvatskoj će zahvaljujući ovom projektu na čijem je čelu poduzetnica Dina Vukičević, predsjednica Udruge PLANT – MY – TREE jugoistočna Europa, biti zasađeno 10.000 sadnica na području Gunje te Iloka, čime će se pošumiti više od 15.000 m2 površine, u cilju smanjenja štetnih plinova, obnove šumske vegetacije, te poboljšanja i na taj način klimatskih uvjeta koji se drastično pogoršavaju za život na Zemlji. “Jer šumski ekosustav Republike Hrvatske već je godinama preopterećen štetnim tvarima, što je dovelo i do poremećaja ekološke ravnoteže i učinkovitog pružanja građanima Hrvatske onog što nam primarno treba – čistog kisika,” poručili su iz Udruge.

Projekt PLANT-MY-TREE upravo želi pomoć razvoju svijesti i važnosti očuvanja šuma, kroz koji svatko od nas, uz već iznimno simboličnu novčanu donaciju može zasaditi drvo i pratiti njegov razvoj kroz zaštićeni prostor zemljišta (za)kupljenog i u Hrvatskoj za ove namjene. PLANT-MY-TREE uspješno je certificirana od strane TÜV Rheinland početkom 2020. prema DIN ISO 9001: 2015 certifikatom.

TEKST: S. P.           FOTO: Plant-my-tree

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn