GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA ZA UDRUGU OKSIMORON – „Tamburaški koncert na rijeci“

Datum objave: 30. 10. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Koncertom koji se mogao pratiti na facebook profilu, učenici Glazbene škole Požega probili su se do svoje publike, unatoč pandemiji. Dio je to programa „Tamburaški koncet na rijeci“ organiziranom u suradnji s udrugom Oksimoron iz Osijeka.

Koncert je nastao u sklopu projekta Promotion of Contemporary Art Across the Bordera, a ostvaruje se i u suradnji s nakladničkom kućom Jelenkor iz Pečuha. Kako je rekao Ivan Trojan, voditelj projekta, riječ je o vrijednom kulturnom i umjetničkom projektu, kojeg je prepoznala i EU, a čiji su programi različitoga karaktera, svaki sa ciljem promoviranja suvremenih tijekova u različitim oblicima i umjetničkim praksama.

Radi se o prvom takvom koncertu Glazbene škole Požega, čija vrata su za publiku za sada zatvorena. Tehničke prepreke su savladane, pa je ravnatelj Alen Kovačević najavio ovakve koncerte online i ubuduće. Publika, pred kojom učenici inače nastupaju, ovaj put ih je bodrila svojim komentarima na zaslonima računala i mobitela.

Nastupio je Tamburaški nonet, već poznat po brojnim nagradama, David Kresovljak, harmonika, Borna Franić, truba, Anamaria Barišić, sopran, Trio Ferramenta (flaute Jana Mustapić i Rebeka Labud, Mihael Ferčec, klavir) i Ana Marija Ralašić, klavir.

TEKST: B.S. T.       FOTO: PArtCroatia

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn