GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Predstavljen projekt “Klimatizacija škole”

Datum objave: 14. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Glazbenoj školi Požega, danas je u skladu s epidemiološkim mjerama predstavljen projekt  Klimatizacija škole (1. faza). Projekt koji će se provoditi u tri faze potpunosti financira Požeško-slavonska županija, a ukupna vrijednost je 1.725.000 kuna s PDV-om.

“Ovo je samo nastavak izvrsne suradnje s našim osnivačem Požeško-slavonskom županijom te podsjećam kako smo ne tako davno dobili novi koncertni klavir čija je vrijednost preko 1.200.000 kuna te nove ugradbene stolice koje je također u potpunosti financirala naša županija,” naglasio je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević.

“Županija nam je odobrila sredstva za prvu fazu projekta s kojom smo počeli prošli tjedan nakon što smo ishodili sve potrebne dozvole od Grada Požege s obzirom na to da je grad vlasnik našega prostora te od Konzervatorskog zavoda. Smatrali smo da je prijeko potrebno klimatizirati našu školu s obzirom na to da velike novce ulažemo u skupe i kvalitetne instrumente te na taj način našim učenicima omogućujemo učiti svirati na vrhunskoj opremi, a samim time upravo takvi instrumenti zahtijevaju pažnju, jako im smetaju visoke temperature te bi kroz ovaj projekt klimatizacije uspjeli riješiti i taj problem te sačuvati naše instrumente kako bi oni bili dugotrajni.U prvoj fazi radova postavljaju se kablovi kroz cijelu školu, dok će II. i III. faza biti postavljanje unutarnjih i vanjskih jedinica. Iznos prve faze projekta je 625 tisuća kuna s PDV-om te se zahvaljujem Županiji što će u potpunosti snositi iznos cijelog projekta,”dodao je ravnatelj Kovačević.

Župan Alojz Tomašević naglasio je kako se već dugo radi na podizanju kvalitete rada djelatnika i učenika koji pohađaju Glazbenu školu Požega.”Koncertna dvorana koja je za naše građane uvijek otvorena, možemo reći da je na najvišoj razini. Često puta govorimo o tome koliki je proračun i kolika su sredstva Županije, ali dobro upravljanje i briga za zdravstvo, školstvo, humanitarne udruge nikada neće biti zaustavljeno. Ponosni smo na našu Glazbenu školu koja je prepoznata na međunarodnoj razini te je postala centar glazbe ne samo u Slavoniji nego i u cijeloj Hrvatskoj, stoga je naša obveza podržati ih u njihovim projektima, kako bi iz škole izišli uspješni mladi ljudi te kako bismo i nadalje privlačili učenike u Glazbenu školu, ne samo iz naše nego i iz drugih županija i gradova Republike Hrvatske. Napravljena je energetska obnova gotovo svih škola u našoj županiji, matičnih i područnih, a Glazbena škola Požega koja sada ima preko 500 učenika je izvrsna priča koja se prezentira i medijski i na natjecanjima te ćemo im i nadalje biti podrška.” rekao je župan Tomašević.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn