GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Požega je tri dana središte međunarodne tamburaške budućnosti

Datum objave: 28. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Glazbena škola Požega domaćin je Međunarodnog natjecanja tamburaša koje se u Požegi, uz sudjelovanje 103 solista te 11 komornih sastava iz Hrvatske, Subotice i Banja Luke, održava od 28. do 30 ožujka.

Glazbena škola Požega domaćin je ovom natjecanju u parnim godinama, u partnerstvu sa suorganizatorima, HGU Festival bunjevačkih pisama iz Subotice. Zbog pandemijskih okolnosti natjecanje se u Požegi nije održalo čak četiri godine, pa su ponos i zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem tim veći.

“Ovakva natjecanja puno znače i tamburaši su se protekla dva desetljeća vrlo angažirali, gotovo “podigli iz pepela” i sada su na jednoj zavidnoj razini – u muzičkim studijima smjer tambure ravnopravan je sada s drugim instrumentima. Ponosni smo što se prijavio tako veliki broj natjecatelja što najbolje dokazuje ozbiljnost natjecanja, ali i veliku želju djece i njihovih mentora. Kada nemamo predstavljanje na našem najrelevantnijem natjecanju, a to je natjecanje na državnoj razini u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, u ovoj parnoj godini, ovo natjecanje u Požegi je svakako najrelevantnije natjecanje u cijelom okruženju,” naglasio je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Prigodnim riječima mlade glazbenike i njihove mentore pozdravio je i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha čestitajući im na iskazanoj ljubavi prema glazbi, uz nadu kako ćemo vrlo uskoro moći uživati i u njihovim samostalnim koncertima. Svoje znanje i vještinu sviranja nacionalnog omiljenog instrumenta natjecatelji u Požegi pokazat će u tri dobne kategorije – osnovna škola, srednja škola i muzičke studije. U sklopu Međunarodnog natjecanja tamburaša održat će se i koncerti,  28. i 29. ožujka 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega s početkom u 19:30 sati. Ulaz je besplatan.

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn