GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Koncert u čast predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović

Datum objave: 28. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – U čast predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja boravi u Požeško-slavonskoj županiji u izmještenom Uredu, u koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan je koncert u izvedbi učenika škole.

Na programu svečanog koncerta bilo je devet glazbenih točaka koje su izveli Tamburaški komorni sastav, Mješoviti zbor pod ravnanjem dirigentice Branke Horvat,  Brass quintet  te solisti dominik Dalić (gitara), Benjamin Varžak (harmonika), Maja Mustapić (flauta), Lorena Dokša (klarinet), Dominik Milošević (bisernica) i Ružica Radoš (klavir). Predsjednicu i brojne uzvanike iz kulturnog, političkog i gospodarskog života Požeško-slavonske županije pozdravio je ravnatelj Glazbene škole Veljko Valentin Škorvaga. Svojim domaćinima predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je zahvalila na izvrsnom glazbenom doživljaju.

nn

“Moram zahvaliti na ovom koncertu u moju čast. Ne sjećam se da je itko prije priredio koncer u moju čast i doista sam duboko počašćena. Bilo je sjajno. Bili su jako dobri svi izvođači i nastavite tako jer glazba oplemenjuje život, glazba oplemenjuje dušu. Glazba je vrlo učinkovito sredstvo u borbi protiv nasilja i za toleranciju, glazba svakako pomaže mladim ljudima da se usredotoče na ispunjavanje ciljeva u svojim životima, daje im osjećaj postignuća, optimizma i vjerujem, poticaj za postizanje još boljih rezultata. Zato vam svima želim jako puno uspjeha u radu jer to što radite ovdje u Glazenoj školi Požega jedna je od pretpostavki da bi nam mladi ljudi ostajali u Požeško-slavonskoj županiji,” rekla je predsjednica.

Sutra, drugog dana rada u izmještenom Uredu, predsjednica Grabar Kitarović boravit će na području Pakraca i Lipika gdje će sudjelovati u obilježavanju  26. obljetnice početka Domovinskog rata te posjetiti ustanove i gospodarstvenike na području tih gradova.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn