GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA – Dobri rezultati proslavljeni “Koncertom ispred katedrale”

Datum objave: 30. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovna

POŽEGA – Glazbena škola Požega proslavila je završetak jedne, rezultatima plodne školske godine na jedinstven način – koncertom na otvorenom i to na Trgu Sv. Terezije Avilske ispred požeške Katedrale. Bila je to izvrsna odluka koju su dolaskom pozdravili brojni Požežani.

Ove godine Glazbena škola Požega obilježava 48 godina postojanja. Posljednjih 26 godina dok je školom ravnao Valentin Veljko Škorvaga škola se brzo širila, s tadašnjih 12 radnih mjesta do današnjih gotovo 70 radnih mjesta. U tom razdoblju izgrađena je i nova zgrada škole, otvorena su dva područna odjeljenja u Pleternici i Kutjevu. Danas škola broji preko 550 učenika koji pohađaju predškolsko, osnovnoškolsko, pripravno i srednjoškolsko obrazovanje.

ravnatelj

“Ovu školsku godinu zaključit ćemo s preko 70 organiziranih koncerata koji su kao i ovaj večerašnji bili besplatni i to je dar našim sugrađanima, naša participacija u kreiranju kulturnog života Požege i Požeško-slavonske županije.Iza nas je i preko 100 nastupa na natjecanjima, a ponosni smo na rezultate koje smo osvojili – preko 50 prvih nagrada. Imamo i dobru vijest koja je nedavno stigla. Napokon smo od resornog ministarstva obrazovanja dobili suglasnost za otvaranje Odjela za gudače. Od jeseni ćemo tako prvi puta u povijesti naše škole moći podučavati i violinu te violončelo, rekao je ravnatelj škole Alen Kovačević. Zahvalio je na potpori Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj te Požeškoj biskupiji.

Uz tamburaški orkestar i puhački orkestar koji broji čak 60 instrumentalista na koncertu su se predstavili ponajbolji solisti i Mješoviti zbor srednje glazbene škole. Uz brojne Požežanke i Požežane mlade glazbenike svojim su dolaskom podržali požeški biskup Antun Škvorčević i zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon te drugi uglednici.

trg

Zahvaljujući ovom jedinstvenom kulturnom zbivanju, uvijek prazna, neljubazna i neiskorištena ploča drugog po značaju požeškog trga, ploha koja je od (ne)uređenja više krasta no ukras na licu grada, konačno ispunjena ljudima napokon je pokazala i “drugu stranu” – topliju, bliskiju i više po mjeri čovjeka.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn