GK JOZA IVAKIĆ VINKOVCI – “Gospođica Julija” nagrađena na 30.Danima Zorana Radmilovića

Datum objave: 20. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

VINKOVCI – Glumica vinkovačkog kazališta Matea Marušić za ulogu gospođice Julije u zajedničkoj predstavi “Gospođica Julija” kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca i osječkog HNK dobila je nagradu za glumca/glumicu večeri na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanim u Zaječaru.

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanim 19. listopada 2021. godine u Zaječaru u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku “Gospođica Julija” redateljice Aide Bukvić.

Tročlani stručni žiri u sastavu dr. Miroslav Radonjić, Duško Ljuština i Milan Čaci Mihailović nagradu za glumca /glumicu večeri ′′Zoranov brk′′ dodijelio je glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić za ulogu gospođice Julije, koja je o radu s redateljicom izjavila: „Bio je pravi užitak raditi sa Aidom, iako je profesorica i vrlo je precizna i oštra, ali je pravedno stroga. Puštala nas je da se dogodi ta kemija kroz cijeli komad i stvarno nas je vodila nekom svojom toplom energijom”.

Direktor zaječarskog pozorišta, Vladimir Đuričić uručio je kip Zorana Radmilovića ravnatelju GK Joza Ivakić Vinkovci, Zdenku Rečiću koji je zahvalio na toplom dočeku.

TEKST: S. P.     FOTO: S. Pok/ pozzoranradmilovic

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn