GIMNAZIJA POŽEGA – Susret maturanata i studenata kao prilika za druženje i nastavak tradicije “usmene predaje”

Datum objave: 02. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Gimnaziji Požega i ove godine, po 20. put zaredom održan je tradicionalni Susret maturanata i studenata, bivših učenika Gimnazije.

U godini kada se obilježava jubilarna 320. obljetnica postojanja Gimnazije u Požegi, upriličen je i jubilarni susret bivših učenika s preko 20 hrvatskih viskoškolskih ustanova i onih koji će vrlo uskoro steći taj status. Svrha je susreta, kako je uvodno objasnio psiholog Ivan Žanetić, informirati sadašnje maturante o iskustvima njihovih prethodnika pri izboru i upisu željenog studija, o uvjetima studiranja na pojedinoj visokoškolskoj ustanovi te općenito o studentskom životu.

Nazočne je pozdravila i ravnateljica Gimnazije dr. sc. Vesna Vlašić. “Pozdravljam kremu naše škole,jer vi to jeste. I vi koji ste otišli i ostavili trag i vi koji ćete uskoro njihovim stopama kada prođete stepenicu državne mature. Ovo je 320 godina naše škole i 20 susret – u godini smo jubileja, a nastavljamo u skladu s našim gleslom – napredujemo, ne nazadujemo! Želim vam da ovaj susret bude poticajan i ispunjen kreativnim druženjem,” naglasila je ravnateljica Vlašić.

Uz uvodna predavanja u konferenicjskoj dvorani, susret je nastavljen i u učionicama gdje su sa studijskim iskustvima gosti mlađe kolege upoznali u skladu s njihovim interesima i sklonostima vezanim uz upis i uspješno studiranje odabranog studijskog programa.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn