GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA – Uz najviši status Međunarodne Ekoškole, odlični rezultati na državnoj maturi

Datum objave: 23. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako je prešla 100-tu, Gimnazija Nova Gradiška, vitalnija je i uspješnija no ikada. Prestižna gradska srednja škola iz koje su na put uspjeha krenuli brojni priznati i uspješni dramaturzi, književnici, glazbenici, slikari i ovu je školsku godinu završila s iznimnim uspjesima. Uz svečano podizanje zelene zastave za postignut najviši status Međunarodne Ekoškole, onaj platinasti, potvrđuju to i odlični rezultati na državnoj maturi.

Učenici završnih razreda Gimnazije Nova Gradiška i ove su godine postigli sjajan uspjeh na državnoj maturi. Potvrda je to kontinuiteta kojom se prestižna gradska srednja škola ponosi već više od čitavog stoljeća, što je dokazalo i 56 ovogodišnjih maturanata, predstavnika 103. generacije.

Njih devet maturu iz Hrvatskoga jezika položilo je s odličnim uspjehom, a posebno valja istaknuti Andrijanu Šupicu koja je od ukupno 29 tisuća maturanata u zemlji, peta po rezultatu. Kada je riječ o Engleskom jeziku, na A razini 19 je odličnih, a na B njih petero, među kojima i učenik s prvim rangom u Republici Hrvatskoj. Iz Matematike 6 je “odlikaša”, iz Biologije 2, iz Fizike 3, Kemije 4, a Psihologije 7. Tu su, kao posebnost i dvije učenice koje su polagale ispit iz Španjolskog jezika, iako se taj jezik u gimnaziji ne uči, te, zahvaljujući alatima i znanjima dobivenim u školi, podijelile prvo mjesto u Hrvatskoj. Dobri su rezultati tu zahvaljujući stručnosti i predanosti profesora koji sve četiri godine brinu o uspjehu učenika, kroz organiziranu dodatnu nastavu od prvog, te pripreme za državnu maturu iz Hrvatskog i Engleskog jezika i Matematike u četvrtom razredu.

Gimnazija Nova Gradiška, osim toga, učenicima tijekom cijelog školovanja nudi i mogućnost izbora jedne od 14 ponuđenih različitih fakultativnih nastava, između ostalog primijenjenu Matematiku, Fiziku, Biologiju i Kemiju.Uz, s pravom očekivani, visoki postotak uspješnosti upisa na željene fakultete, Gimnazija je ovu školsku godinu službeno “zaključila” još jednim značajnim uspjehom, svečanim podizanjem zelene zastave za postignut najviši status Međunarodne Ekoškole, onaj platinasti. Riječ je o projektu kojem se škola pridružila sada već davne 1998. godine, a koji predstavlja način življenja kroz odgoj i obrazovanje za okoliš.

TEKST: S. T.        FOTO:gimagng

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn