GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA – Jednosmjenska nastava, još jedan iskorak ka obrazovanju 21.stoljeća

Datum objave: 13. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon nedavno završenog projekta energetske obnove vrijednog gotovo 6 milijuna kuna, Gimnazija Nova Gradiška učinila je još jedan korak s vremenom. Sa završetkom proljetnih praznika uspješno je startala jednosmjenska nastava.

Nakon što je netom obukla novo energetski učinkovito ruho zahvaljujući projektu obnove vrijednom 5.950.000,00 kuna, Gimnazija Nova Gradiška, elitna gradska škola sa stoljetnom tradicijom, učinila je još jedan iskorak ka istinskoj obrazovnoj ustanovi za novo vrijeme. Sa završetkom proljetnih praznika, 12.travnja, u školi je uspješno krenula nastava u jednosmjenskom obliku, zahvaljujući povećanom broju moderno opremljenih učionica.

Kako stoji na službenim stranicama škole, uz novi način odvijanja nastave, Gimnazija se, vodeći računa o trenutnim epidemiološkim okolnostima, pobrinula i za siguran ulazak učenika u školu kroz više ulaza, čime je omogućeno i neometano držanje razmaka među razredima. Trenutno, škola je u A modelu nastave sa svim razredima prisutnima na nastavi uživo. Sukladno tome, škola će u ovom tjednu održati i planiranu probnu maturu kao dio pripreme maturanata na uspješan završetak gimnazijskog školovanja.

Uz ostvarenu uštedu u potrošnji toplinske energije i prelazak u energetski razred C, projektom energetske obnove na gimnazijskoj zgradi je poboljšana toplinska izolacija vanjskih zidova ovojnice, zamijenjena stolarija, riješena toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, poboljšana toplinska zaštita poda (podruma), uvoden novi sustav LED rasvjete, kao i novi plinski kondenzacijski uređaj čime su stvoreni bolji i moderniji prostorni uvjeti te omogućeno poštivanje pedagoškog standarda.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn