FIŠIJADA U PLETERNICI – Treću godinu zaredom najbolji fiš pripremio Josip Antolović iz Beravaca

Datum objave: 16. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Lipanj je za Pleternicu, baš kao i sve brojnije goste i prijatelje grada, mjesec sjajnih događanja i ugodnih druženja, uz pjesmu, ples, punu trpezu i natjecanja. Potvrdila je to i tradicionalna, 13. Fišijada, ni malo nesretna za pobjednika, Josipa Antolovića iz Beravaca, koji se titulom najboljeg majstora fiša okitio treću godinu za redom. Prema ocjeni žirija, drugo mjesto pripalo je Ivici Skeledžiji, članu SRD „Mrena“ iz Brodskog Drenovca, a treće Ivici Pandureviću iz Velike Kopanice.

Pleternički čoraci, uz podršku Grada i Turističke zajednice i ove su se godine, 13.put za redom, potvrdili kao sjajni organizatori i domaćini tradicionalne Fišijade i na natjecanju u pripremanju „ribljeg paprikaša“ okupili 50-ak ekipa kuhara-amatera pristiglih, uglavnom iz Slavonije, ali i Bosne i Hercegovine. Da je riječ o sve značajnijoj i prepoznatljivijoj manifestaciji, uz natjecatelje, dokazuje i broj posjetitelja koji se, jednom kada dođu, u Pleternicu i vraćaju, najčešće u lipnju. „Središnji je to mjesec u gradu, mjesec manifestacija i druženja.

Nakon otvorenja Trga bećarca, danas je to Fišijada, sutra, u nedjelju, tradicionalna Smotra folklora, a sve ćemo, kao i svake godine, završiti konjičkim turnirom. I ove godine, Fišijada se pokazala kao pun pogodak, a brojka od 50-ak ekipa, idealna- i za kvalitetnu organizaciju i za ukupnu atmosferu manifestacije, koja, kako se čini, postaje sve prepoznatljivija. Potvrđuju to i gosti, neki koji su stigli po prvi put, ali i oni koji nam se vraćaju, svi jednako oduševljeni onim što Pleternica ima i nudi-velikim slavonskim srcem. Veseli veliki broj posjetitelja, ali i noćenja, jer krajnji cilj svih ovakvih događanja je povećati potrošnju na području našeg grada“, rekla je, s pravom zadovoljna, prva žena grada, gradonačelnica Antonija Jozić.

Uz kulinarsko natjecanje, Fišijada je ponudila i pleterničku verziju „Igara bez granica“, međusobni „obračun“ mjesnih odbora pod nazivom „Puzzle“ u kojem su ove godine sudjelovali i gosti iz Tomislavgrada.

Iako je „žestoko“ bilo i na poligonu, prava se bitka vodila za stolom stručnog ocjenjivačkog suda, gdje su o najboljem fišu odlučivale nijanse. Prema ocjeni žirija, treće mjesto osvojio je Ivica Pandurević iz Velike Kopanice, drugi je Ivica Skeledžija, član SRD “Mrena“ iz Brodskog Drenovca, a prvi, treću godinu za redom, Josip Antolović iz Beravaca. Uz drage goste iz Tomislavgrada, na Fišijadu su Pleterničanima stigli i prijatelji iz Crnče u BIH, a uz ribu na sto načina, priliku za ugodna druženja, posjetitelji su mogli i razgledati izložbu rukotvorina desetak lokalnih udruga i OPG-a. Lipanj u Pleternici se nastavlja! Navratite!

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn