FINANCIJSKA PODRŠKA – Projekti razvoja komunalnog gospodarstva gradova i općina

Datum objave: 14. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim je web stranicama objavilo popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2022. godini. U Brodsko-posavskoj županiji odabrano je 24 projekta, a u Požeško-slavonskoj njih devet.

Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, Ministarstvo je raspisalo 12. svibnja 2022. godine. Cilj raspisivanja samog poziva je poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave. Na Javni poziv, koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja 2022. do 1. lipnja 2022. godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih prijedloga.

Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta. Najmanji iznos sufinanciranja pojedinog projekta iznosi 20.000,00 kuna dok je najveći 120.000,00 kuna. Na području Brodsko-posavske županije odobreno je 24 projekta, a na području Požeško-slavonske županije njih devet.

U postupku ocjenjivanja bodovani su podnositelji prijave s obzirom na: prostorno-gospodarsku određenost, odnosno stupanj razvijenosti, sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti („Narodne novine“ broj 132 /17), specifična obilježja i financijsku i operativnu sposobnost te
svaki projektni prijedlog s obzirom na proračun i isplativost, opravdanost i održivost, stupanj pripremljenosti i ukupan učinak realizacije.

Podnositelji zahtjeva za sufinanciranje odabranih projekata, po zaprimanju Odluke o sufinanciranju projekta, u roku od najviše 90 dana dužni su dostaviti ugovor s odabranim izvođačem/izrađivačem/dobavljačem nakon čega će s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine potpisati ugovor o sufinanciranju projekta.

Popis odabranih projekata za sufinanciranje u 2022 godini 

IZVOR: mpgi.gov.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn