FILM “PO TAMBURI” – Od pleterničkog Trga bećarca do pulske Arene!

Datum objave: 22. 7. 2021. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Na ovogodišnjem Pulskom festivalu premijeru je doživio i film “Po tamburi”, akcijska komedija redatelja Stanislava Tomića koja je snimana i u Pleternici na jedinstvenom Trgu bećarca.

“Po tamburi” obiluje komičnim situacijama koje se događaju oko glavnog tamburaškog benda Aveti ravnice, a sama radnja filma smještena je u Slavoniji – bend naime kreće na tamburaško natjecanje koje će se održati u sklopu 50. tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi. U filmu sudjeluju Branko Uvodić, Nikola Kojo, Hrvoje Barišić, Areta Ćurković, Momčilo Otašević, legendarni Dubravko Mataković, Ana Maras Harmander, Hristina Popović, Alen Liverić i drugi.

Film redatelja Stanislava Tomića, a u produkciji Kaos d.o.o. iz Zagreba sadrži i scene snimane na Trgu bećarca, a u kojima su sudjelovali i gostoljubivi Pleterničani te tamošnja kulturno-umjetnička društva. Slavonski “ratnici podzemlja” snimani po stripu kultnog Dubravka Matakovića zasigurno su oduševili publiku i struku u pulskoj areni, a nadamo se da će uskoro moći uživati i šira javnost.

TEKST: S. P.           FOTO:pulafilmfestival.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn