FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE “AUREA FEST” – Prezentirana izvrsnost i kreativnost mladih

Datum objave: 05. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA –  U organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture grada Požega u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” u Požegi danas se održava Festival tehničke kulture “Aurea fest 2017”. U sklopu festivala održava se i Finale modelarske lige Grada Požege i Požeško-slavonske županije, prezentacija rada udruga članica ZTK, te kreativne radionice – maketarstvo i let dronova. 

Natjecatelje, mentore i goste ispred Zajednice tehničke kulture Grada Požege pozdravio je predsjednik Đuka Pelcl koji je naglasio kako je ovo zbivanje vrhunac svih aktivnosti vezanih uz tehničku kulturu u sklopu jednogodišnjeg školskog razdoblja. “Nadam se kako ćete ovdje prezentirati sve znanje koje ste stekli  tijekom proteklih mjeseci uz vaše mentore te pokazati kako ne zaostajemo za drugim županijama ni po znanju, ni po vještinama,” naglasio je Pelcl.

U ime požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića nazočne je pozdravila pročelnica za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić. “Požeško-slavonska županija osnivač je 11 osnovnih škola i djelomično sam zadovoljna što su danas na ovom natjecanju ekipe iz tri naše škole, nadam se kako će iduće godine taj broj biti i veći. Dragi učenici, to što ste danas ovdje pravi je uspjeh, jer tehnička kultura je dio opće kulture, bez tehničke kulture nema napretka u suvremenom društvu. Danas ste ovdje da pokažete svoju izvrsnost i kreativnost i u tome vam želim puno uspjeha,” rekla je Vlašić.

nn
Ispred Grada Požege mlade tehničarke i tehničare pozdravio je zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić. “Imamo izvrsnost i kvalitetu i u vama predavačima, ljudima koji znaju što je tehnička kultura  i mladima koje okupljaju. Uporno  tvrdim – tehnička kultura je budućnost našeg grada, našeg razvoja, važno je da je i Županija s nama, da smo zajedno u toj ideji. Vi ste naša budućnost, a naša zadaća je ulagati u vas kako bi što kvalitetnije prepoznali svoje sposobnosti i kreativnosti, te  što uspješnije realizirate  svoje ideje u djela,” naglasio je Puljašić. Najbolje očekuje i posebna nagrada koja je osigurana u partnerstvu s Gradskom zajednicom tehničke kulture grada Osijeka – osmodnevno ljetovanje od 18. lipnja u Orahovici. Na Festivalu su svoj rad prezentirali Tehnička škola Požega, Ronilački klub Požega, Old timer Požega i CB radio klub Sokol Požega.

TEKST: S.Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn