FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA U NOVOGRADIŠKOM KINU – 4.Renedez-vous au cinema u novoobnovljenoj dvorani Relković

Datum objave: 12. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Filmoljupci! Zahvaljujući suradnji Hrvatskog vizualnog centra, Kino mreže i Francuskog instituta i ove godine u Novoj Gradiški potpuno besplatno možete uživati u najnovijim dostignućima velike euroopske kinematografije. Vrijeme je za festival Rendez-vous au cinema, u subotu 13.listopada. Vidimo se u kinu, u novobnovljenoj dvorani Relković.

Četvrti Rednez-vous au cinema, jedinstveni festival ostvarenja velike europske kinematografije, i ove će godine, zahvaljujući suradnji Hrvatskog audiovozualnog centra, Kino mreže i Francuskog instituta, filmoljupcima diljem Hrvatske pružiti priliku da potpuno besplatno uživaju u nekoliko sjajnih francuskih filmova. Festivalu se i ove godine, uz 24 druga neovisna kina Kino mreže diljem Hrvatske, pridružilo i novogradiško, stoga, u subotu, 13.listopada, svakako navratite do novobnovljene dvorane Relković i uživajte u filmu iz pravih, kino fotelja.

Osim toga, i repertoar 4.Randez-vous au cinema je i više nego zanimljiv, jer ponudit će, između ostaloga, kultni naslov jednako kultnog francuskog novog vala, romantičnu dramu velikog Francoisa Truffauta, Jules i Jim. Riječ je o žanru kojeg znalci i kritika smatraju vrhuncem filmskog modernizma koji je publici ponudio sasvim novi pristup sedmoj umjetnosti, inzistirajući na tome da film nije samo običan oblik zabave, već i kvalitetno autorsko djelo. Uz Julesa i Jima, tu su još i crtani film Veliki zli lisac i horor Oči bez lica. 3 velika francuska filmska naslova čekaju vas u subotu, 13.listopada od 17 do 21. Prvi je na rasporedu crtić, a posljednji, od 21 sat, sasvim logično, horor.

Okupite ekipu, riješite kokice i svakako u subotu navratite na Rendez-vous au cinema.Osim toga, treba „čekirati“ nove fotelje, i novi sound i uostalom, sve novo u Dvorani Relković u Novoj Gradiški.

TEKST: S. T.       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn