FEEL IQM ČLANICA SVJETSKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE – Svjetska potvrda za koncept integralnog upravljanja kvalitetom

Datum objave: 29. 9. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Feel IQM, usluge savjetovanja u turizmu, primljen je u svjetsko elitno društvo najboljih praksi, kao pridružena članica Svjetske turističke organizacije UNWTO-a. Time je potvrđena kvaliteta poslovanja Feel IQM i koncepta IQM Destination koji se provodi na Lošinju, Gradu Hvaru, Vodicama, destinaciji Lika, Karlovcu i Požeško-slavonskoj županiji. Projekt će se uskoro širiti i u druge hrvatske destinacije.

Koncept IQM Destination osmislile su Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli, koje provode integralno upravljanje kvalitetom za sve segmente turizma. IQM projekt se provodi na području Požeško – slavonske županije, a uključeni su svi zainteresirani subjekti koji imaju poveznicu sa turizmom. U tijeku provedbe odrađene su razne edukacije, koordinacije i mjerenja kvalitete. Svaki segment razrađen je prema potrebama subjekata, pojedinačno ili prema kategoriji kojoj pripadaju, te su isti potvrdili zadovoljstvo provedbom. Svoju kvalitetu projekt je potvrdio primanjem u članstvo Svjetske turističke organizacije (UNWTO) čime je ušao u svjetsko elitno društvo najboljih praksi. Partner projekta je Požeško – slavonska županija, a provodi se u šest jedinica lokalne samouprave: Kutjevo, Lipik, Pakrac, Pleternica, Požega i Velika.

Hrvatska ima ukupno 13 priduženih članica UNWTO-a, a svojim članstvom Feel IQM dobiva priliku prezentirati svoja iskustva kao najbolje primjere prakse na kongresima UNWTO-a, sudjelovanje na interaktivnoj platformi: AMConnected, sudjelovanje u radnim skupinama (RG), pristup UNWTO e-knjižnici sa preko 1100 publikacija UNWTO-a.

U Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) smatra se da je privatni sektor temeljni partner u ispunjavanju općeg cilja za promicanje i provedbu održivog razvoja turizma. Danas Odjel pridruženih članova (AMD) okuplja preko 550 članova iz gotovo 160 zemalja – uključujući tvrtke, obrazovne i istraživačke institucije, odredišta, nevladine organizacije, medijske tvrtke-. Pridruženim članicama nudi se jedinstveni prostor za dijalog i razmjenu informacije i najbolje prakse, istovremeno pružajući izravan pristup događajima UNWTO-a I stručnost. Pridruženo članstvo za Feel IQM prihvaćeno je na 112. izvršnom odboru UNWTO 17.rujna 2020. godine. Projekt IQM destination dobio je preporuku od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

TEKST: S. P.        FOTO: TZ PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn