FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA – Predavanje “Putovi svile”

Datum objave: 11. 1. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Fakulteta Turizma i ruralnog razvoja u Požegi i udruge Alumni “FTRR”-a organizirano je edukativno predavanje za studente, djelatnike fakulteta i članove udruge diplomiranih studenata. Predavanje “Putovi svile” održao je doc. dr. sc. Goran Đurđević s Beiwai koledža, Pekinškog sveučilište za strane studije.

Autor predavanja tematizirao je “Puteve svile”, jedinstvenu afroeuroazijsku transkontinentalnu mrežu putova koje povezuje tzv. Istok i Zapad te otvaranja pitanja predodžbi iz perspektive različitih političkih entiteta (Rim, Perzija, Kina, Indija, Centralna Azija). Cilj predavanje je bio promicanje multiperspektivnosti i razumijevanje različitih interpretacija prošlosti te promicanje kulturnog naslijeđa.

Predavanje je izazvalo veliki interes nazočnih pa se debata i rasprava odvijala u vrlo konstruktivnom tonu te su otvorene brojne vezane teme. U planu i programa rada Alumni “FTRR”-a su brojna predavanja s temama koje se odnose na turizam i ruralni razvoj a sve u želji da se što bolje i kvalitetnije upozna šira društvena zajednica s ovom gospodarskom granom koja će u budućnosti imati sve veći i značajniji utjecaj.

TEKST: S. P.                       FOTO: ftrrpozega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn