FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA – Digitalne radionice na STEM studiju u Požegi: kako napraviti vlastiti portfolio

Datum objave: 28. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Studenti će snimati 3D kamerama za virtualnu stvarnost, naučiti upravljati dronom, naučiti izrađivati 2D animacije uz stručnjake iz prakse te tako dobiti sve potrebno za uspješan početak informatičke karijere.

Dvadesetak studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja sa studija Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo započelo je drugi semestar Digitalnih radionica. U okviru stručne prakse koja je planirana u drugoj godini studija, studenti uz svoje mentore samostalno izrađuju digitalne materijale koje će biti sastavi dio njihovih e-portfolia. Na kraju studiranja, svaki student imati će portfolio vlastitih radova koje je napravio tokom studiranja. Obzirom kako studenti rade na svojim poduzetničkim idejama (tzv. Poslovno-tehnološkom projektu) materijali napravljeni za vrijeme studiranja moći će se pokazati budućim poslodavcima.

Do sada su napravljeni dizajni logotipa budućih poduzeća, baneri, plakati, knjiga grafičkih standarda, te snimljeni i montirani audio i video spotovi. U ovom semestru digitalne radionice se nastavljaju i studenti će snimati 3D kamerama za virtualnu stvarnost, naučiti upravljati dronom, te naučiti izrađivati 2D animacije uz naše stručnjake iz prakse. Studenti EPPI-a dobiti će sve potrebno za uspješan početak informatičke karijere! Kako to izgleda u praksi pogledajte u galeriji fotografija.

TEKST: S. P.                 FOTO: FTRR

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn