EUROPSKI DAN JEZIKA U POŽEGI – Učenje jezika prija! | Slavonski.hr

EUROPSKI DAN JEZIKA U POŽEGI – Učenje jezika prija!

Datum objave: 26. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- U organizaciji Osnovne škole Antuna Kanižlića, po drugi put grad Požega pridružio se javnoj manifestaciji obilježavanja Europskog dana jezika. Ovogodišnja manifestacija sa sloganom “Učenje jezika prija!” održana je u pješačkoj zoni.

Voditeljica Županijskog stručnog aktiva osnovnih i srednjih škola Njemačkoga jezika, prof. OŠ Antuna Kanižlića Jasminka Hajpek, i ove godine je pozvala učitelje osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije da motiviraju učenike i pridruže se ovom događanju te da kroz različite aktivnosti učenici pokažu važnost učenja i uporabe jezika.

Manifestaciju je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić i sam vrsni korisnik njemačkog jezika.”Čovjek, koliko jezika zna, toliko vrijedi. Kroz svoj poslovni život, danas i kao vaš gradonačelnik, puno sam se puta osvjedočio da je doista tako i da poznavanje jezika jako puno pomaže. Jezik pomaže u komunikaciji, pomaže da brzo i jednostavno uspostavimo kontakt s ljudima iz drugih sredina kako bi zajedno napredovali, bili bolji i snalažljiviji, sve ono što želimo i što je nužno u suvremenom svijetu. Hrvatska je jedna od članica Europske unije, naš jezik je isto službeni jezik Europske unije, ali mi smo iako ponosni, jedan “mali” narod i svi ovi drugi jezici – njemački, engleski, svi ti “veliki” jezici, pružaju mogućnost da Hrvatska u Europi nađe svoje mjesto. Vi ste najvažniji u ovom gradu, sve što mi radimo – vaši roditelji, vaše učiteljice i učitelji i ja, radimo kako bi vi bili bolji, konkurentniji da svi u Europi vide koliko je lijepo živjeti u Hrvatskoj i u našoj Požegi, a bit će to još jasnije ako i vi to budete znali reći na brojnim jezicima,” poručio je gradonačelnik Puljašić.

U manifestaciji sudjeluju OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice, OŠ Dragutina Lermanna iz Brestovca, Ekonomska škola Požega, Katolička srednja škola te domaćin OŠ Antuna Kanižlića. Programu se mogu pridružiti i građani koji su pozvani da razgovaraju s učenicima na različitim jezicima, a učenici su pripremili i slastice zemalja Europske unije.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn