EUROPSKI DAN JEZIKA U POŽEGI – Jezik je barijera, ali i poveznica

Datum objave: 26. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji OŠ Antuna Kanižlića u Požegi je po treći put obilježen Europski dan jezika. Uz ovogodišnji slogan „Poučavaj za život” manifestacija je u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc okupila institucije koje sudjeluju u odgojno-obrazovnom procesu od dječjih vrtića, do osnovnih i srednjih škola te požeškog Veleučilišta.

Ulaskom u kurikularnu reformu, poučavanje, kao proces učenja, ima posebnu važnost pa je stoga cilj ovogodišnjeg europskog događanja pokazati kako učenici mogu poučavati svoje vršnjake ali i druge sugrađane. U prostoru sportske dvorane pripremljene su tako mini radionice koje su pripremili učenici i to iz različitih područja od biologije, matematike, geografije, kazališta, filmske kulture do poduzetništva. Uz voditeljicu projekta Jasminku Hajpek iz OŠ Antuna Kanižlića sudionike manifestacije pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Hrvatska je članica Europske unije, proces koji je trajao jako dugo, a važnost tog procesa je vrlo velika. Svatko tko bude znao strani jezik više, vrijedit će više i moći će sebi i svojoj obitelji u budućnosti osigurati bolji i kvalitetniji život. Europska unija danas je jedna velika zajednica i nitko vas ne ograničava da svoje školovanje nastavite u bilo kojem od prestižnih učilišta u Europi. Jezik je bitan, on je barijera ali i poveznica – putujte Europom, iskusite nove izazove i znanja i vratite se da zajedno gradimo boljitak. Stoga pored najljepšeg jezika na svijetu, a to je hrvatski, svakako usvojite bar još jedan od svjetskih jezika,” rekao je gradonačelnik.

Ove su godine sudjelovali u radionicama Ekonomska škola Požega, Dječji vrtić Cvjetna livada, OŠ Vilima Korajca Kaptol, OŠ Vladimir Nazor Trenkovo, OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ Dobriša Cesarić Požega, OŠ Julija Kempfa Požega, Katolička osnovna škola u Požegi, Veleučilište u Požegi, Dječji vrtić sv. Leopold Mandić Požega te domaćin i organizator projekta OŠ Antuna Kanižlića.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn