ESN HRVATSKA – Ostvareni veliki snovi Erasmus Studentske Mreže Hrvatska u Grčkoj

Datum objave: 27. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

OSIJEK – Studentska volonterska organizacije Erasmus Studentske Mreže Hrvatska sudjelovala je u Grčkoj na jednoj od najvećih volonterskih konferencija u Europi. Tom prilikom članica ESN Hrvatska Tajana Mohnacki iz Osijeka izabrana je za internacionalnu potpredsjednicu, a hrvatski predstavnici osvojili su čak 2 nagrade među 800 lokalnih podružnica.

Jednom je šačica bivših Erasmus studenata odlučila studentima na razmjeni pomoći prilikom to novog životnog perioda. Nisu ni zamišljali kako će se 30 godina kasnije 800 pripadnika Erasmus generacije okupiti u Solunu, u Grčkoj kako bi raspravljali o budućnosti mobilnosti, internacionalizacije, ali i budućnosti svoje mreže Erasmus Student Network tj. ESN-a.

Među 39 zemalja našla se i ESN Hrvatska koja je sa svoja 22 člana itekako imala razloga za slavlje jer je ove godine iznova dokazala kako marljivi i motivirani mladi ljudi mogu sanjati i ostvarivati velike snove na europskoj razini.Naime na skupštini, Tajana Mohnacki (članica ESN-a Hrvatska) održala je kandidaturu za intrernacionalnu potpredsjednicu ESN-a zajedno s 4 jednako kvalitetna kandidata iz Italije, Portugala i Francuske. Na zadnji dan skupštine glasalo se te je Tajana Mohnacki odnijela pobjedu i dokazala kako se veliki snovi iz srca Slavonije mogu ostvariti.

Dodijeljene su i nagrade za izvrsnost te između 527 podružnica ove je godine ESN Hrvatska u Lijepu našu ponosno donijela 2 nagrade:
1. mjesto employabilitySTAR (doprinošenje vještinama i zapošljivosti ESN volontera i/ili studenata) – ESN Hrvatska (projekt ESN Youth Academy 2019)
3. mjesto socialinclusionSTAR (najznačajnija društveno uključiva aktivnost) – ESN Rijeka (Studenti pomažu djeci)

“Zamislite kako se nalazite u prostoriji s više od 800 mladih aktivnih građana iz različitih kutaka svijeta ujedinjenih u različitosti. Svijetu trebaju oni koji sanjaju i oni koji rade, a u nama se nekako spojilo najbolje iz oba svijeta.” zaključila je Tajana Mohnacki.

TEKST: S. P.    FOTO: esn.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn