ERASMUS PROJEKT – Učenici i profesori iz Grčke, Italije, Španjolske, Portugala i Islanda borave u Požegi

Datum objave: 07. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u međunarodnom projektu Erasmus+. Riječ je o projektu u području odgoja i općeg obrazovanja pod nazivom EARTH – Essence of Agriculture and Rural Traditional Hospitality. U sklopu projekta, u Požegi borave učenici i nastavnici iz Portugala, Grčke, Španjolske, Italije i Islanda

U sklopu boravka posjetili su Gradsku kuću gdje ih je prigodnim riječima pozdravio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, a potom su obišli Centar za posjetitelje Požeška kuća. Projekt EARTH traje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2024. godine. Nositelj projekta je Fjolbrautaskolinn í Gardabae s Islanda Gardabaer, dok su škole partneri na projektu Agrupamento de Escolas Dr. João Araújo Correira – Peso da Régua iz Portugala, Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege, Istituto Statale d’Istruzione Superiore “Pitagora” – Montalbano Jonico iz Italije, 2 Geniko Lykeio Chalkidas iz Grčke i I.E.S. Alhaken II – Cordoba iz Španjolske.

Ciljevi projekta su poduzetničko učenje – obrazovanje za poduzetništvo, zapošljivost i razvoj zajednice, povećanje kompetencije učenika i nastavnika kroz aktivno i kreativno poduzetničko učenje, osiguravanje obrazovanja za poticanje potreba ruralnih zajednica kako bi se poboljšala njihova konkurentnost i poduzetničke vještine, održavanje razvoja okoliša u ruralnim zajednicama, podizanje status strukovnog obrazovanja kroz inovacijsko i poduzetničko obrazovanje, poboljšanje poslovnih partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s ciljem promicanja učenja temeljenog na radu u ruralnim područjima, te omogućavanje učenicima razvijanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku te digitalnih kompetencija.

Vrijednost projekta je 250.000,00 € raspodijeljeno među školama partnerima. Iznos se financira od Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU zemlje koordinatora.

TEKST: S. P.                  FOTO: OŠ A. Kanižlića

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn