ERASMUS + PROJEKT U OŠ DOBRIŠA CESARIĆ: Erasmus + mobilnost Life with values

Datum objave: 16. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Erasmus + projekt u OŠ Dobriša Cesarić okupio je učenike iz šest zemalja – Portugala, Španjolske, Grčke, Turske, Poljske i Hrvatske.

OŠ Dobriša Cesarić po prvi puta je bila domaćin Erasmus+ mobilnosti u sklopu postojećeg projekta Life with values od 8.11. do 12.11. 2021. godine. Organizacija ovakve vrste projekta i same mobilnosti vezane uz projekt zahtjevala je koordinaciju više činitelja u školi kao i usklađenosti između svih koordinatora projekta iz svih zemalja partnera. U projekt su, uz učenike sedmih razreda škole domaćina, bili uključeni učenici i učitelji iz Katoličke osnovne škole Oca Pia iz Zamošća u Poljskoj, učenici iz osnovne i srednje škole Agrupumento Escolas de Vila Vicosa iz Portugala, učenici osnovne škole CIEP Fernando Martin, Mora iz Španjolske, učenici osnovne škole Cafet Ortaokulu Germencik iz Turske i nastavnici iz srednje škole 2 nd EPAL, Kozani iz Grčke. Projektni koordinator je zemlja Portugal na čelu s koordinatoricom Alexandrinom Goncalves. Ova vrsta projekta ulazi u K2 projekte jer se odnosi na mobilnost i učenika i učitelja.

Ukupan broj sudionika mobilnosti je 32 strana sudionika iz navedenih zemalja, a škola domaćin za za obradu je odabrala tri društvene vrijednosti: jednakost, prijateljstvo i zahvalnost. Ove su se društvene vrijednosti obrađivale kroz web 2.0 digitalne radionice u alatima Plickers, Kahoot i Padlet, te se na taj način poticala digitalna pismenost kod učenika. Organizirane su i likovne radionice izrade medaljica Cesarica kao trajnog podsjetnika učenicima na posjet školi. Kroz radionice, igre upoznavanja, zajednička druženja učenici i nastavnici su produbljivali teme jednakosti , prijateljstva i zahvalnosti, uz jačanje konverzacijskih vještina na engleskom jeziku.

Prvi dan posjeta bio je predviđen za upoznavanje škole, učenika i nastavnika jednih s drugima, posjet predstavnicima grada, posjet Dijacezanskom muzeju, igrama dobrodošlice. Drugi dan je bio ispunjen radionicama u digitalnim alatima Plickers, Kahoot i Padlet, posjet Glazbenoj školi Požega ( i koncertu pijanistice Mije Elezović) te izradom medaljica Cesarica u poslijepodnevnim satima, te posjetom požeškoj katedrali. Treći dan posjeta učenici i nastavnici proveli su u upoznavanju glavnog grada Zagreba, te posjetom Tehničkom muzeju ( Nikola Tesla).

Četvrti dan se nastavilo s izradom medaljica i posjetom gradu Đakovu, katedrali, ergeli, posjetu likovnoj galeriji Ivana Meštrovića u Vrpolju. Peti dan su organizirani sportski susreti, posjet Gradskoj knjižnici Požega te sastanak koordinatora i evaluacija uspješnosti mobilnosti uz najave sljedećih mobilnosti i podjelu certifikata o pohađanju svih aktivnosti.

TEKST: S. P.             FOTO: OŠ D. Cesarić

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn