ERASMUS PLUS – Učenici požeške Ekonomske škole u Siciliji predstavili tradicijsku kulturu svog kraja

Datum objave: 02. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Četvero učenika Ekonomske škole Požega, Karla Samaržija, Matej Grbeš, Ana Pavlović i Tomislav Marić te dvije profesorice, Jelena Kovačević i Marija Šag Sadilek u sklopu program mobilnosti Erasmus plus predstavili su u Siciliji tradicijsku kulturu svog kraja.

Učenici i njihove profeosrice boravili su na Siciliju, u grad Partinico gdje su sudjelovali u drugoj mobilnosti Erasmus+ KA2 projekta „Moja kultura – tvoja kultura – naša kultura“, koji se bavi razmjenom kulturnih tradicija različitih partnerskih zemalja – Italije, Turske, Grčke, Portugala, Rumunjske i Hrvatske.

Tema talijanskog susreta bila je narodni ples i nošnja. Svaka je zemlja predstavila svoj karakteristični ples; dvoje je učenika bilo odjeveno u tradicionalnu odjeću, a drugih je dvoje pojasnilo i prezentiralo porijeklo i značenje plesa te pojedine dijelove nošnje.

Sudionici mobilnosti imali su priliku posjetiti Palermo, Monreale, Agrigento, Sciaccu, Erice, solane Mothia, Marsala, Terrasini, Balestrate i naravno Partinico.

“Ovaj susret još jednom je pokazao da kulturne ili vjerske razlike ne mogu biti prepreka mirnom suživotu, već su izvor kulturnog obogaćivanja i prijateljstva. Sljedeća je mobilnost u Vila Real de Santo António u Portugalu u svibnju 2019., gdje će tema biti slikanje,” rekla je koordinatorica projekta Jelena Kovačević.

TEKST: S. P.       FOTO: Ekonomska škola Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn