ENERGETSKA UČINKOVITOST – Krenuli radovi na obnovi škola u Tekiću i Cerovcu

Datum objave: 25. 11. 2016. | Kategorija: Društvo

dsc06212

TEKIĆ – Na području Općine Jakšić krenuli su radovi na energetskoj obnovi područnih škola u Tekiću i Cerovcu. Vrijednost radova na školi u Tekiću je 505 tisuća kuna, dok će  u školu u Cerovcu biti uloženo 335 tisuća kuna. Fond za energetsku učinkovitost osigurao je 60 posto potrebnih sredstava, Ministarstvo graditeljstva 30 posto, a ostatak je osigurala Požeško-slavonska županija kao osnivač škola.

“Radovi su krenuli prije dva tjedna, i nadamo se kako će, ovisno o vremenu, biti gotovi do veljače ili ožujka iduće godine. Učenici su trenutno u matičnoj školi u Jakšiću, prijevoz je dogovorila Županija i besplatan je. U Tekiću je osam, a u Cerovcu deset učenika koji su sada u matičnoj školi u Jakšiću, imaju besplatan prijevoz koji je dogovorila županija, “naglasio je ravnatelj matične škole u Jakšiću Boško Obradović.

nn

Na školi u Tekiću  obavljaju se radovi na obnovi stolarije, toplinskoj izolaciji, postavlja se novo grijanje te spuštaju stropovi, a bit će uređen i prostor koji se nekada koristio za stanovanje učitelja. Isti radovi obavljaju se i u Cerovcu, osim stolarije koja je u dobrom stanju.

nnn

Na području općine Jakšić ostale su još samo dvije škole za obnovu u Rajsavcu i Traparima, naglasio je načelnik Ivica Kovačević. “Pratimo naše škole u okviru svojih mogućnosti. Već imamo planove i za iduću godinu vezane i uz matičnu ali i područne škole.Sve aktivnosti koje se događaju u selu, posebice u manjim mjestima, gdje nema drugih institucija, sve udruge, mjesni odbori, svi koji se bave određenim aktivnostima, odrađuju ih u prostorima škola. Stoga su škole značajne za društveni život lokalnih sredina, ali i za ukupan razvoj i opstanak,” naglasio je načelnik Kovačević dodajući kako će uskoro riješiti i veliki problem vodoopskrbe u školi kroz projekt vodovoda i kanalizacije naselja Tekić.

nnnn

Radove je obišao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je naglasio kako je do sada prijavljeno 93 objekta na području županije za energetsku obnovu, a škole su među prioritetima “Nastavljamo i dalje brigu o podizanju kvalitete životnog standarda naših učenika i nastavnika. Nećemo dozvoliti da se ugasi niti jedna područna škola i volio bih kada bi u Tekiću bilo sve više djece, kao i u Cerovcu. Očekujemo da će se s razine ministarstava otvoriti još više natječa,” naglasio je župan Tomašević dodajući kako je za školu u Tekiću županija izdvojila 170 tisuća kuna, a za Cerovac 103 tisuće kuna.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn