ENERGETSKA UČINKOVITOST – Jedan natječaj traje, drugi će ponoviti do utrška sredstva

Datum objave: 01. 10. 2014. | Kategorija: Društvo

P1060094

BRESTOVAC –  Općina Brestovac uspješno privodi kraju javne natječaje koje je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisala za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za sufinanciranje projekata „Poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća ” te za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.  

Natječaj za  subvencioniranje projekta poticanja korištenja obnovljivih izvora u obiteljskim kućama zaključen je 15. rujna ove godine i prikupljeno je 17 prijava. “Povjerenstvo je otvorilo prijave i sada slijede daljnji koraci – pregled, ocijenjivanje te terenski očevid zatečenog stanja. Nakon toga ćemo napraviti neslužbenu bodovnu listu, a potom slijedi sklapanje ugovora odnosno odluka o provedbi ugradnje,” pojasnio je načelnik općine Zdravko Mandić. Dodaje kako ovaj natječaj namjeravaju ponoviti do utroška sredstava. ”  Planiramo natječaj ponoviti u prosincu ili siječnju iduće godine. Naime, i nakon obrađenih prijava, bit će dovoljno sredstava, a cilj nam je da se subvencije u cijelosti utroše.Velika je zainteresiranost kod nas za natječaje zbog povoljnog omjera subvencioniranja jer Fond subvencionira čak 80 posto troškova.” naglasio je načelnik Mandić. Drugi natječaj za provedbu mjera povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama otvoren je do 20. listopada 2014. godine.

Za provedbu mjera povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima na području općine Brestovac Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je sredstva u iznosu od 960.000,00 kuna, a Općina Brestovac sredstva u iznosu od 30.000,00 kn. Za  subvencioniranje projekata  poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama raspoloživa sredstva u okviru  Natječaja iznose najviše 1.031.250,00 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa najviše do 1.000.000,00 kuna, a općina Brestovac s najviše do 31.250,00 kuna.

TEKST: S. Pok      FOTO: T. Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn