ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE TEKIJE D.O.O. – Troškovi energije smanjeni su za više od tri puta

Datum objave: 23. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_7838

POŽEGA – Uz vlastita sredstva te sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  zgrada gradske tvrtke Tekija d.o.o. energetski je obnovljena, a  uz osuvremenjen izgled troškovi energije smanjeni su više od tri puta.

Vrijednost investicije je 4,8 milijuna kuna  pri čemu je Fond za zaštitu okoliša sufinancirao  iznosom od 1,4 milijuna kuna. Radovi su obuhvatili zamjenu stolarije i uređenje krovišta. U iznos investicije uključeni su troškovi projektiranja i nadzora u visini od 3,4 milijuna kuna koje je osigurala sama Tekija.

“Nakon sezone grijanja, uspoređujući četiri mjeseca sezone 2016. i 2015. vidljivo je da je potrošnja plina pala sa 26.480 m³ na 8,800 m³. Gledajući financijski, iznos se smanjio sa 75 tisuća kuna na 21 tisuću kuna. Na godišnjoj razini  imali smo 147 tisuća kuna troška prije obnove, a poslije 41 tisuću kuna iz čega proizlazi da je razlika uštede 100 tisuća kuna samo na potrošnji plina, dakle tri puta manji trošak, “naglasio je rukovoditelj Sektora razvojno tehničkih poslova Mile Beslić. Beslić dodaje kako u taj iznos nije uključena ušteda druge vrste energije poput LED rasvjete i hlađenja preko novog sustava jer se više neće koristiti dosadašnji klima uređaji. Obnovljenu zgradu danas je obišao i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

TEKST: S. P.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn