PROMO: ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE JAVNOG SEKTORA – Društveni dom u Blackom bit će obnovljen do rujna ove godine

Datum objave: 24. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

BLACKO – U sklopu sveobuhvatne energetske obnove zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice, gradonačelnica Antonija Jozić sa suradnicima, zamjenikom Domagojem Katićem i direktoricom pleterničkog Poduzetničkog centra Marijom Šarić obišla  je danas gradilište Društvenog doma u naselju Blacko. U tijeku je provedba projekta “Energetska obnova zgrade Društveni dom Blacko na adresi Blacko 36, Pleternica” KK.04.2.1.04. 0150. Ukupna vrijednost projekta je 599.624,24 kuna, a EU sufinanciranje iznosi 355.470,76 kuna.

Zgrada Društvenog doma u naselju Blacko, ruševna i neugledna smještena u sjeni stabala i nije bila na korist mještanima ovog naselja, kaže nam gradonačelnica Antonija Jozić. “Ovaj projekt prijavljen je stoga na natječaj vezan za energetske obnove. U samoj su završnici radovi na energetskoj obnovi ovog objekta, vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna. Izvođač radova je lokalna tvrtka “Gradnja Zeljko”, a na zgradi je izmjenjena stolarija, postavlja se nova fasada, novo krovište te potrebne izolacije prema tlu te je ugrađen kotao na pelete. Radovi će biti završeni do rujna ove godine,” pojasnila je gradonačelnica.

Vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna, no projekt u sebi sadrži i dio troškova koji se financiraju iz EU fondova, a riječ je o promidžbi projekta, upravljanu projektom te tehničkoj dokuntaciji i energetskom pregledu nakon same obnove.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn