ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE DVORANE SOKOL – Požega je dobila još jednu uređenu i funkcionalnu ljepoticu

Datum objave: 22. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade dvorane Sokol u Požegi. Ukupna vrijednost radova je nešto više od 2 milijuna kuna, a od toga je 1,1 milijun bespovratnih kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Danas je održana završna konferencija projekta u nazočnosti gradonačelnika Darka Puljašića.

Kako je i najavljeno, projekt “Energetska obnova zgrade dvorana Sokol na adresi dr. Franje Tuđmana 4, Požega” čiji je nositelj Grad Požega, priveden je kraju. Riječ je o energetskoj obnovi prostora koji služi susjednoj osnovnoj školi “Julija Kempfa”, Gimnastičkom društvu te još nekoliko sportskih udruga koje koriste dvoranu. Ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna, a od toga je 1,1 milijun kuna bespovratnog novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Radovima je obavljena zamjena vanjske i unutarnje stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine te povećanje toplinske zaštite krovne konstrukcije. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 62,51 posto, a na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju za grijanje i hlađenje prije provedbe projekta. Iz energetskog razreda D objekt je svrstan u energetski razred C.

Uz energetsku obnovu istovremeno je odrađena i sanacija konstrukcije dvorane čija je vrijednost 492 tisuće kuna s PDV-om, naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Ojačali smo konstrukciju te povećali i sigurnost, a s današnjim danom dobili smo još jednu požešku ljepoticu koja je potrebna u našem gradu i koja će svim korisnicima pružiti udobnost i sigurnost. Uz to, štedimo i energiju, a taj novac preusmjerit ćemo u druge objekte koji željno čekaju obnovu,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn